Tarfit: “Het is een van de zuurste verliezen die ik heb meegemaakt ”

Gepost door:Dennis // 2022-12-16 10:51:10 // 926 keer bekeken

Aankomend weekend staat Unitas’30 – RBC op het programma. We blikken elke dag terug op dat duel en kijken vooruit naar zondag. Dat doen we zowel vanuit Unitas’30 als RBC. Vanavond is het de beurt aan Anwar Tarfit. Hij wist 4,5 jaar geleden de gelijkmaker te maken, wist een strafschop te benutten in reguliere tijd en deed dat ook in de strafschoppenserie. Het was uiteindelijk niet genoeg om door te gaan.

RBC had een moeilijk seizoen in het eerste jaar derde klasse. De Roosendalers bivakkeerden lang aan de onderkant en konden aan het eind pas wat naar boven klimmen. Dat resulteerde uiteindelijk in een periodetitel en dus ging de Roosendaalse ploeg op voor promotie. In het interview met Papito Puriël werd duidelijk dat hij RBC verliet voor Unitas’30 op de laatste dag van de overschrijvingstermijn. In zijn plaats kwam Anwar Tarfit, die op de laatste dag besloot Roosendaal af te zeggen en voor RBC te kiezen. Dat leverde meteen een kampioenschap in de vierde klasse op. Een jaar erop is opnieuw kans op promotie, ditmaal via de nacompetitie. Unitas’30 is de tegenstander. Wat staat jou nog bij van die wedstrijd? “Dat het vooral een leuke wedstrijd was. Dat seizoen draaiden we niet goed, pas op het laatst wonnen we regelmatig wedstrijden, wat uiteindelijk de periodetitel opleverde. Ik weet nog dat ik tweede topscorer was in de competitie met zestien goals, dus ik ging er met een goed gevoel heen. Het was warm die dag, en ik moest ook vasten.” In hoeverre had je daar last van? “Het gaf mij vooral kracht, ik ging er niet zozeer minder door voetballen.”

Anwar Tarfit Unitas'30
Anwar Tarfit pakt de hoekvlag, nadat hij zojuist RBC op 2-4 heeft gezet.

“Ik vind dat wij hadden moeten winnen. We stonden drie keer op matchpoint. Eerst in de reguliere speeltijd, daarna nog in de verlenging waar ik nog een bal op de lat schiet. En met de penalty’s stonden we na drie genomen strafschoppen voor. Zoals Jordy Bollaart al aangaf: zij waren mentaal gebroken op bepaalde punten. Dat kon ik ook zien, niet alleen bij Jordy, maar ook bij Matthijs Broos en Danny Lauwen. Maar je kan mentaal gebroken zijn, wij hadden blijkbaar niet de kwaliteit om dat door te drukken. Als je terugkijkt: vier keer scoren in de reguliere tijd moet normaal gesproken voldoende zijn om te winnen. Wij kregen er zelf ook vier tegen. Dat zegt natuurlijk ook wat. Ik moet wel zeggen: het is één van de zuurste verliezen die ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn voetballoopbaan. Aan de ene kant ben ik trots dat we als promovendus meteen een periodetitel konden pakken, maar aan de andere kant ook teleurgesteld dat je drie maal in de wedstrijd zo dichtbij bent, en het dan toch nog uit handen geeft. Want ik weet zeker dat als wij Unitas’30 verslagen zouden hebben, dan waren we ook gepromoveerd.”

Tarfit staat samen met de rest van de selectie van RBC komend weekend tegenover dezelfde tegenstander als toen. Opnieuw moet er een winnaar aangewezen worden en opnieuw is de locatie Sportpark De Lage Banken. RBC versloeg eerder al Unitas’30-competitiegenoot Halsteren. Put je daar kracht uit? “Unitas’30 is in vorm, ze hebben afgelopen weekend nog van nummer twee Kampong gewonnen. Die barsten van het vertrouwen, maar wij zijn moeilijk te verslaan. En ik heb het gevoel dat wij daar kunnen winnen. Het is jammer dat we Assim Said moeten missen, en ook Zé Lucas, omdat die naar Brazilië toe is. Dat gaan we natuurlijk wel voelen, maar zij hebben ook blessures en afwezigen. Ik heb vertrouwen in ons team, we werken keihard. Iedereen schakelt ook om bij balverlies, dat is heel belangrijk. Ik denk dat het een 50-50 wedstrijd wordt, net als toen.”




Reacties

Mr.RBC

2022-12-16 10:14:24

Top reeks met alle interviews in aanloop naar de kraker