Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

78%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 40

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC via kopbal El Gamali langs SC 't Zand

Gepost door:Dennis // 2024-04-20 23:57:29 // 916 keer bekeken

RBC blijft ook na vanavond ongeslagen in de eerste klasse E. De Roosendaalse ploeg was met 0-1 te sterk tegen SC ’t Zand. Anass el Gamali kopte de enige goal tegen de touwen.

Op een vrij koud sportpark in Tilburg gingen beide ploegen van start. RBC had al snel de overhand en binnen enkele minuten was eerst Jens Wirix (bal werd aangeraakt en ging over) en daarna Moustafa Mohammad (voorlangs) dichtbij. Daarna ging de storm wat liggen. RBC had veel foutieve passes, maar de thuisploeg kon daar niet van profiteren. Voor het rustsignaal schoot Mohammad nog op de deklat en in de slotfase van het eerste bedrijf leek Sander Wirix RBC op voorsprong te schieten, maar zijn inzet kon nog gekeerd worden in de korte hoek.

In de tweede helft kwam de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel al snel op voorsprong toen El Gamali een corner van Rhomar Boudzra binnen wist te koppen. Daarna leek het 0-2 te worden toen Jens Wirix na een gekeerd schot van Mohammad de score kon verdubbelen. Zijn inzet werd echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. RBC werd daarna niet meer gevaarlijk. Voor het doel van doelman Roy de Weert leek de gelijkmaker twee maal kort achter elkaar te vallen, maar ondanks de scrimmages die ontstonden bleef het 0-1.

Volgende week ontmoet RBC Moerse Boys, waar het met Cas van den Broek een speler treft die volgend jaar in het Atik Stadion te bewonderen is iedere thuiswedstrijd.

SC 't Zand - RBC 0-1 (0-0)
0-1 El Gamali

Opstelling RBC: De Weert; S. Wirix (Said), Bierkens (c), Tiago, Ewanena; Boudzra, El Gamali, J. Wirix; Pal (Meierdres), De Bonte, Mohammad (Elst)
Reacties

Ouwegetrouwe

2024-04-21 00:01:57

De foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/78XckTXHdJGbu7/

Mr.RBC

2024-04-21 08:18:28

Los van de beginfase leek het wel op een verpluchtnummertje waarbij niet iedereen altijd even scherp was en met een beetje meer geluk van de kant van 't Zand had het zomaar de eerste verliespot kunnen worden in de competitie Domme gele kaarten met consequenties en jazeker als de kansen er in het begin wel in waren gegaan had het zomaar een andere wedstrijd kunnen worden

Adje

2024-04-21 10:05:22

Alle wedstrijden tot het einde zijn nu verplichte nrs voor RBC, maar je wint wel en dat bij de beste ploeg waartegen wij in R'daal tegen gespeeld hebben ondanks de 4-0. Dus waar hebben we het over, ik vind het knap dat de ploeg zichzelf nog steeds weet te motiveren.

RBCdeLuiten

2024-04-21 19:30:03

Knap dat er weer gewonnen wordt!