Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

78%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 40

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Van der Weijden: "Het is niet erg om zondag de underdog te zijn"

Gepost door:Dennis // 2023-09-21 18:54:35 // 1059 keer bekeken

Aankomend weekend staat de eerste competitiewedstrijd voor RBC op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel reist zondagmiddag af richting Goirle om de degens te kruisen met VOAB. We blikken vandaag elke dag terug op het duel dat zorgde dat VOAB zich later kroonde tot kampioen van de tweede klasse E en niet RBC. We zijn bij dag drie aangekomen en drie dagen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 en gaan het gesprek aan met de die van grote afstand de winkelhaak wist te bereiken: Job van der Weijden.

Als eerste verontschuldigen wij ons dat we het mis hadden wie de speler was die de bal in de winkelhaak schoot. “Hahaha, ja dat klopt. Geen probleem, het komt vaker voor dat ze Casper van Beers een doelpunt toeschuiven die hij niet heeft gemaakt. We zijn het hier gewend.” Is dit één van de mooiste doelpunten die je tot nu toe hebt gemaakt? “Het was zeker een doelpunt die in dat rijtje past inderdaad. In het verleden heb ik de jeugd niet veel goals gemaakt, maar als het een doelpunt was dan was het over het algemeen wel een mooie treffer.”

Van der Weijden is er echter niet bij zondag, tenminste niet in het veld. “Ik sukkel met een blessure. Ik heb in de jeugd altijd op hoog niveau gespeeld, en daarna op wat minder hoog niveau en kreeg snel blessures. Na het kampioensjaar twee jaar terug heb ik het seizoen er na een beetje pech gehad. Ik had een kaakblessure een lag er drie tot vier maanden compleet uit en daarvoor was het een liesblessure. Ik heb er te lang mee gesukkeld en uiteindelijk bleek dat ik een afwijking in het bekken had. Ik ben nu weer aan het terugkomen, maar heb sinds maart niet meer fatsoenlijk kunnen spelen of trainen. Ik nu weer aan het terugkomen, en zou normaal gesproken binnen 2 á 3 weken weer inzetbaar moeten zijn.”

De doelman van RBC – Matthias Deleij – spraken we eerder gistermiddag. Die gaf aan dat hij het doelpunt nog wel herinnert, maar er niet graag aan terugdenkt. Het was wel een samenkomst dat uiteindelijk een mooie middag opleverde voor jullie? “Wij waren best wel gespannen voor de wedstrijd. Het was er voor beide erop of eronder natuurlijk. Het kroop steeds dichter bij elkaar. In de tweede seizoenshelft stonden we continue bovenaan en wordt je telkens opgejaagd. RBC had misschien individueel het beste materiaal, maar wij hadden vooral een sterk team en zijn ook vrienden buiten het voetbal om. We kwamen redelijk snel op 1-0, en de doelpunten vielen precies op de juiste momenten aan onze kant. Na de wedstrijd is het goed gevierd en was de euforie groot. Ik heb de Podcast van Podcast de Luiten ook nog helemaal beluistert, mooi om te zien dat de betrokkenheid zo groot is bij RBC.”

Van der Weijden is niet de enige die namens VOAB niet mee kan doen. Casper van Beers was al bekend dat hij niet inzetbaar is, maar ook Stijn van Laarhoven (kruisbandblessure) is niet inzetbaar en Pieter van der Heijden is gestopt. Spelers die dragende krachten waren in het kampioensjaar twee jaar terug. “De afgelopen twee jaar zijn we best wat kwaliteit verloren. RBC heeft veel geïnvesteerd in nieuwe, betere spelers, terwijl bij ons het omgekeerde is gebeurd. Spelers zijn gestopt, zijn gaan studeren of hebben een kind gekregen. Dat hebben we zo goed mogelijk proberen op te vangen met eigen jeugd. Het zal voor ons flink aanpoten worden, en ik ben het met Casper eens dat we de underdog zijn. Maar dat is helemaal niet erg om als underdog te beginnen, ook in die rol kan je een wedstrijd winnen.”

Morgen is het de beurt aan Jens Wirix. Hij was er uiteraard niet bij, maar zal hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol gaan vertolken aankomende zondag. Hoofdtrainer Mark Klippel sluit zaterdag af en zondagmiddag om 14:00 uur start de wedstrijd tussen beide clubs.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd