Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verspeelt kansen op promotie

Gepost door:ForzaRbc // 2016-06-05 00:00:00 // 4135 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om te promoveren naar de derde klasse. In het eigen Herstaco Stadion eindigde het returnduel in 1-1. Het heenduel ging met 1-0 verloren. De Roosendalers bleven 85 minuten de bovenliggende partij, maar moesten twee minuten voor tijd opnieuw een goal uit een scrimmage toestaan. Vorige week viel precies zo'n zelfde doelpunt.


RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Jovanni van Nijnatten begon in de punt en Mike Schalk begon als rechtsback. Gino Pieter startte op het middenveld. 

In het begin van het duel was het nog even aftasten en Bavel produceerde een schot dat gemakkelijk gepakt kon worden door doelman Thierry Aarts. Al snel daarna trok RBC het initiatief naar zich toe. Van Nijnatten hakte een voorzet van Papito Puril in het zijnet. Even later kon Kevin van Andel alleen op de keeper af na een goede pass van Van Nijnatten. De topscorer van de vierde klasse B schoot echter in het zijnet. Puril zag een afstandsschot net gekeerd worden en Gino Pieter schoot van dichtbij hard tegen de keeper aan na een corner. Daarna liepen Pieter en Van Nijnatten elkaar in de weg na een goede voorzet, waardoor de inzet voorlangs ging. 

Vlak voor rust leek de verdiende voorsprong dan toch te komen. Puril kwam alleen voor de keeper terecht, maar ook hij kon zijn zenuwen niet in bedwang houden. De buitenspeler schoot naast de verkeerde kant van de paal. Dat Bavel met de rust de 0-0 haalde was een wonder.

In de tweede helft bleef RBC gedurende veertig minuten op de deur van Bavel beuken en schakelde om van 4-3-3 naar 3-4-3. Bavel kwam niet meer van de eigen helft af en achterin hield de Roosendaalse ploeg, ondanks de grote ruimtes in de rug, de pot goed dicht. Via een directe vrije trap van Tim Eggly kwam RBC op voorsprong. Daarna bleef RBC het gaspedaal indrukken. Pieter zag een schot in de korte hoek gekeerd worden en de ingevallen Andrej Numanovic zag een inzet van dichtbij via een been van een verdediger van Bavel net voorlangs gaan. 

De energie die de RBC'ers in de wedstrijd legden en het  warme weer gingen in de slotminuten hun tol eisen. RBC liet de teugels vieren en kon de gaten niet meer dichtlopen. Aarts bracht redding op een kopbal en even later stond de lat een treffer van Bavel in de weg. Twee minuten voor het einde kwam de bal via een scrimmage voor de voeten van Robin Adriaansen die simpel binnen kon tikken. 

Door het gelijke spel acteert RBC komend seizoen weer in de vierde klasse. Het overgrote gedeelte van de selectie blijft de club trouw. Alleen Remko van der Kruyssen, Laszlo Boomaars  en Andreas Dalampekis gaan met zekerheid weg. 

RBC - Bavel 1-1 (0-0)
1-0 Eggly
1-1 R. Adriaansen

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Van der Kruyssen), Verstijlen, Tak, Eggly; De Voogd (c), Pieter, Voeten (Numanovic); Puril, Van Nijnatten, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd