Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest in Bavel

Gepost door:ForzaRbc // 2016-05-29 00:00:00 // 4364 keer bekeken

RBC heeft de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie verloren. In Bavel won de gelijknamige club met 1-0. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen moet nu thuis winnen om de derde klasse te behalen.

Op een regenachtig sportpark begon RBC met de opstelling die van tevoren verwacht was. Andrej Numanovic kreeg een basisplek in de punt en op de backs begonnen Tim Eggly en Gino Pieter. Joey Tak schoof door naar het centrum en op het middenveld kwam daardoor een plek vrij voor Remko van der Kruyssen.


Het duel tussen beide clubs begon nerveus. Ook aan de kant was de spanning voelbaar bij de RBC-supporters. Bavel schoot als eerste op goal, maar doelman Thierry Aarts pareerde de inzet. Al snel bleek dat RBC voetballend de betere ploeg was. Bavel hanteerde het gehele duel de lange bal. De Roosendalers deelden enkele speldenprikjes uit in het eerste gedeelte van de eerste helft. Uit een corner van Jari Voeten kopte Eggly net naast. Kevin van Andel zag zijn vrije trap recht in de handen van de keeper belanden.

Nadat Papito Puril en Van Andel van kant gewisseld waren kwamen er wat grotere mogelijkheden voor RBC. Uit een lage voorzet van Van Andel kwam Andrej Numanovic een teenlengte tekort en vlak daarna kopte Numanovic voorlangs na weer een voorzet van Van Andel. Een vrije trap van Eggly werd met de vingertoppen net over de lat getikt. Niet veel later schoot de keeper van Bavel over een terugspeelbal heen en de meegelopen Van der Kruyssen leek de 0-1 binnen te werken, maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

In de tweede helft, waarin RBC vaak de wedstrijd naar zich toe weet te trekken, moest de Roosendaalse ploeg steeds meer terrein prijsgeven. Bavel schakelde van 4-3-3 om naar 4-4-2, en het middenveld van RBC werd naarmate de tweede helft vorderde steeds meer overlopen. Bavel creerde weinig, maar RBC moest wel veel corners en vrije trappen toestaan. 

Halverwege de tweede helft moest Numanovic gewisseld worden nadat hij kramp kreeg. De ingevallen Jovanni van Nijnatten had RBC op voorsprong kunnen zetten. Van Andel zette goed voor vanaf rechts en Van Nijnatten kopte diagonaal in, maar te zacht. De keeper van Bavel kon de inzet nog net keren. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Eggly ging in de fout, De Voogd kon de fout maar half herstellen en de scrimmage die daarop volgde werd een prooi voor een aanvaller van Bavel die in de korte hoek raak schoot.

RBC kwam daarna nog twee keer goed weg, doordat twee maal een buitenspelgoal wordt afgekeurd. Beide doelpunten vielen uit standaardsituaties, waarin de Roosendalers de bal niet weg wisten te krijgen. Daar tussendoor had De Voogd de kans op de gelijkmaker. Het geplaatste schot vond echter de handen van de keeper. Na het tweede buitenspeldoelpunt van Bavel schakelden de RBC'ers meteen om. Doelman Aarts schoot de bal in een keer naar voren, maar Van Andel werd afgevlagd voor buitenspel. Onterecht, maar het doelpunt van de topscorer van RBC werd afgekeurd. Het tumult aan de kant van RBC was groot. Reserve doelman Michael Kromdijk moest dat bekopen met een rode kaart.

Volgende week is de return in het Herstaco Stadion. RBC moet met minimaal twee goals verschil winnen om een plaats in de derde klasse af te dwingen.

Bavel - RBC 1-0 (0-0)
1-0

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Verstijlen, Tak, Eggly; De Voogd (c), Van der Kruyssen, Voeten; Puril, Numanovic (Van Nijnatten), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd