Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC met klinkende overwinning naar finale nacompetitie

Gepost door:ForzaRbc // 2016-05-27 00:00:00 // 2263 keer bekeken

RBC heeft de finale van de nacompetitie weten te bereiken. De Roosendalers wonnen de returnwedstrijd van en in Clinge met 2-8. Het thuisduel werd al met 2-0 gewonnen. In de finale ontmoet De Stadionclub derdeklasser Bavel.


In tegenstelling tot de verwachting begon topscorer Kevin van Andel wel in de basiself. De afgelopen zondag goed spelende Andrej Numanovic begon op de bank. In de spits begon Jovanni van Nijnatten. Het centrum van de verdediging bestond uit Danny Verstijlen en Tijmen Bot. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kon de speler van RBC U19 toch gewoon aan de aftrap verschijnen. Laszlo Boomaars begon als linksback en op het middenveld mocht Remko van der Kruyssen starten.

RBC bleef de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Al vanaf het begin reeg RBC de kansen aaneen. Vooral Van Andel en Papito Puril soleerde gemakkelijk langs hun directe tegenstanders. De ploeg van Danny Mathijssen had echter wel moeite om in de beginfase een doelpunt te maken. Via een penalty kwam RBC op voorsprong. Puril ging alleen op de keeper af, maar werd vlak daarvoor gelanceerd via een tackle. Het bleef echter bij een gele prent en een strafschop. Van Andel schoot het buitenkansje binnen, 0-1. 

Vlak na de 0-1 was het echter weer gelijk. Clinge brak op rechts door en via een diagonaal schot ging de bal het doel in. RBC kwam na de gelijkmaker wel snel weer op voorsprong. Van Andel mocht andermaal aanleggen voor een strafschop en schoot weer raak, 1-2. Na de toegekende penalty kreeg een speler van Clinge zijn tweede gele kaart en kon inrukken.  Van Andel maakte voor rust nog een hattrick toen hij een vrije trap binnenschoot.

In de tweede helft bleef RBC het tempo behouden. Clinge kon het in de tweede helft niet meer bijbenen. Puril soleerde op links langs twee tegenstanders en schoot met een droge schuiver binnen, 1-4. Vlak daarna werd Puril weer hardhandig tegen de vlakte gewerkt, waarna er opnieuw een rode prent te zien was. Clinge moest het duel uitspelen met negen man. 

Halverwege de tweede helft mocht ook Numanovic in het veld komen ten faveure van de licht geblesseerde Puril. De aanvaller, die vorige week ook trefzeker was, wist zich nu twee keer op het scorebord te krijgen. Hij was verantwoordelijk voor de 1-5 en de 2-7. Daar tussendoor wist Joey Tak ook zijn eerste officile doelpunt te maken voor het eerste van RBC. De jonge verdediger liep goed mee, kwam alleen voor de keeper en faalde niet. Zo bekroonde hij zijn goede optredens van de afgelopen weken met een goal. Clinge kreeg daarna ook een strafschop na een lichte duw van Gino Pieter. Deze werd verzilverd. Het slotstuk was voor Van Nijnatten die de 2-8 complementeerde.

Clinge - RBC 2-8 (1-3)
0-1 Van Andel
1-1
1-2 Van Andel
1-3 Van Andel
1-4 Puril
1-5 Numanovic
1-6 Tak
2-6
2-7 Numanovic
2-8 Van Nijnatten

Opstelling RBC: Aarts; Tak, Verstijlen (Dalampekis), Bot, Boomaars; Pieter, De Voogd (c), Van der Kruyssen; Puril (Numanovic), Van Nijnatten, Van Andel (Voeten)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd