Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC in saai duel langs HSC'28

Gepost door:ForzaRbc // 2016-05-08 00:00:00 // 3672 keer bekeken

RBC kan zich na vandaag volledig richten op de nacompetitie. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen won zelf met 3-1 van HSC'28, maar zag Victoria'03 kampioen worden bij Grenswachters. De ploeg uit Oudenbosch won met 0-5.

Ten opzichte van vorige week waren er een aantal wijzigingen aangebracht. Jari Voeten begon in de basis ten faveure van Tim Eggly. De middenvelder had namelijk de gehele week niet getraind. Joey Tak werd vervangen door Mike Schalk. Gino Pieter begon in het centrum samen met Danny Verstijlen. Jovanni van Nijnatten begon weer in de punt, al werd hij in de tweede helft vervangen door Andrej Numanovic.

RBC begon aardig aan het duel. Voeten was het dichtst bij een treffer. Na een mooie actie zag hij zijn inzet gered worden door de doelman van HSC'28. De keeper van de bezoekers speelde sowieso een goede wedstrijd. RBC deelde nog enkele speldenprikjes uit, maar de Roosendalers gaven achterin ook ruimte weg. Doelman Thierry Aarts kon met drie goede reddingen een achterstand voorkomen, maar toen Niels Huijps via de linkerkant het strafschopgebied binnenkwam verschalkte hij Aarts in de korte hoek, 0-1.

RBC kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via een strafschop. Een inzet werd via de hand van een HSC'28-speler uit het doel gehouden. Een kaart bleef uit. Kevin van Andel schoot de toegekende penalty binnen.


In de tweede helft kabbelde het duel voort. De club uit Heerle geloofde het allemaal wel en ging steeds verder achteruit lopen. RBC kwam maar mondjesmaat door de verdedigingsmuur heen. Het leverde wel een flink aantal hoekschoppen en vrije trappen op. Een treffer leverde het niet op. Danny Verstijlen werd halverwege de tweede helft naast Numanovic gezet. Van Andel, Puril en Eggly zagen hun kansen niet verzilverd worden. Het was uiteindelijk een eigen doelpunt van HSC'28, waardoor RBC aan de leiding kwam. 

In de slotfase maakte Puril aan alle onzekerheid een einde. De snelle buitenspeler schoot de bal diagonaal in de bovenhoek, 3-1.

Volgende week speelt RBC de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij RKVV METO. De Roosendalers maken zich daarna op voor de nacompetitie. 

RBC - HSC'28 3-1 (1-1)

0-1 Huijps
1-1 van Andel
2-1 Eigen doelpunt
3-1 Puril

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Dalampekis), Pieter, Verstijlen, Boomaars; De Voogd (c), Van der Kruyssen (Eggly), Voeten; Van Andel, Van Nijnatten (Numanovic), Puril




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd