Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint van Victoria'03 in fantastische ambiance

Gepost door:ForzaRbc // 2016-05-01 00:00:00 // 3678 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag het kampioenschap van Victoria'03 voor minimaal n wedstrijd uitgesteld. In het eigen Herstaco Stadion was de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen met 1-0 te sterk. De ingevallen Jari Voeten nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

De topper in de vierde klasse B trok veel publiek. De spelers van RBC werden door de VoltaSide met veel kabaal ontvangen. Gedurende de gehele wedstrijd bleef de RBC-aanhang achter de ploeg staan. Hoofdcoach Mathijssen had ten opzichte van vorige week enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo werd Gino Pieter op Victoria'03-topscorer Faris Ouddaf gezet. Danny Verstijlen begon in het hart van de verdediging samen met Joey Tak. Verstijlen speelde een solide wedstrijd. In de punt begon Jovanni van Nijnatten. De jonge aanvalsleider had het ontzettend moeilijk tegen onder andere Alex van 't Geloof, en werd halverwege de tweede helft vervangen door Andrej Numanovic. 

Twee verschillende speelstijlen stonden tegenover elkaar. De ploeg uit Oudenbosch speelde vooral vanuit de counter, terwijl RBC druk naar voren gaf. Er zat ontzettend veel spanning op het duel. Zowel bij RBC als bij Victoria'03 ging het nodige fout. De thuisploeg deelde de eerste speldenprikjes uit, waar Remko van der Kruyssen met een kopbal die overging voor het meeste gevaar zorgde in de eerste 25 minuten. Na de aanvalsfase van RBC kwam de koploper van 4B wat meer uit haar schulp. Een goedlopende aanval over rechts werd voorlangs getikt, en doelman Thierry Aarts moest daarna ook enkele keren ingrijpen. Tien minuten voor de rust ging aanvoerder Lars de Voogd wat dieper spelen, waardoor RBC weer grip op de wedstrijd kreeg. In de slotfase van de eerste helft kreeg Tim Eggly nog een grote kans, toen hij een afgeslagen bal niet goed kon afdrukken.

In de rust werd Laszlo Boomaars vervangen door Jari Voeten en werd zijn positie overgenomen door Eggly, die meer vat op de directe tegenstander had dan Boomaars in de eerste helft. RBC zette goed druk naar voren, maar de verdediging van Victoria'03 hield toch zeer gemakkelijk stand. Pieter zag een schot net voorlangs zeilen. Het was het enige noemenswaardige wapenfeit van de Roosendalers. Victoria'03 kwam een paar keer dreigend voor het doel van Aarts, maar de goalie hield zijn doel schoon. Eenmaal ging jeugdspeler Tak in de fout, maar de uitgelezen mogelijkheid werd over geschoten. 

Een kwartier voor tijd was het wel raak voor RBC. Van der Kruyssen bereikte met een goede pass Voeten, die zijn directe tegenstander uitkapte en diagonaal de 1-0 op het scorebord bracht. Na de voorsprong van RBC veranderde de speelstijl van Victoria'03 direct. Er werd nu wel druk gezet op de achterhoede van de Roosendaalse ploeg, maar deze hield stand. RBC buitte de ruimte echter niet uit. Eggly was nog dichtbij de 2-0, maar de vrije trap werd knap gered door de goalie van de club uit Oudenbosch. Victoria was nog twee maal dichtbij de gelijkmaker, maar een bal kon van de doellijn gered worden en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd wist Aarts met zijn vingertoppen de laatste kans van Victoria'03 onschadelijk te maken, waarna de bal via de deklat over ging.


Door de overwinning en het gelijke spel van SC Gastel stijgen de Roosendalers naar plek twee. Het staat nu vier punten achter op Victoria'03 met nog twee duels te spelen.

RBC - Victoria'03 1-0 (0-0)
1-0 Voeten

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Verstijlen, Tak (Schalk), Boomaars (Voeten); De Voogd (c), Eggly, Van der Kruyssen; Puril, Van Nijnatten (Numanovic), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd