Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Sprankelend RBC simpel langs SC Welberg

Gepost door:ForzaRbc // 2016-04-24 00:00:00 // 4198 keer bekeken

Na twee weken zonder voetbal heeft RBC de competitie hervat met een klinkende overwinning. In Welberg werd de gelijknamige club met 0-4 verslagen.

Twee weken lang wist in RBC in negatieve zin de krantenkoppen van BN De Stem te halen. Eerst werd de club uit het stadion gezet, en niet veel later volgde het ontslag van hoofdcoach Martijn van Galen. Het was afwachten hoe de selectie van RBC reageerde door al het tumult rond de club. "Ik weet niet wat ik kan verwachten zondag, we kunnen ook verliezen van Welberg," zo liet nieuwbakken coach Danny Mathijssen vrijdagavond weten. Overigens schitterde BN De Stem ditmaal door afwezigheid.

Sinds weken liet RBC weer een goede partij op de mat zien. Het was in het begin wat onwennig, ook omdat achterin Joey Tak werd ingepast naast Gino Pieter. Doelman Thierry Aarts hoefde geen enkele keer zijn handschoenen te gebruiken. Kansen kreeg de thuisploeg niet gedurende de wedstrijd. "Ik heb wel even onder de douche gestaan, want ik ben natuurlijk uitgeput na de warming-up," zo grapte doelman Thierry Aarts na afloop. "Ook even kijken wat Roosendaal heeft gedaan, want zondag eerste klasse spelen is ook leuk." Aarts heeft eerder al aangegeven sowieso te willen blijven.

Al snel werd duidelijk dat RBC het spel moest gaan maken. De Roosendalers kwamen maar mondjesmaat door de verdediging heen. Deion Goveia kopte over en Kevin van Andel schoot recht in de handen van de keeper. Goveia moest na ruim elf minuten al van het veld af. Daardoor kwam Jovanni van Nijnatten, spits van RBC U19, in het veld. Uit een vrije trap kopte Pieter goed terug, waarna Van Nijnatten de 0-1 tegen de touwen werkte. De aanvaller viel op door het felle jagen en was na balcontact drie al zeker van een treffer.

RBC zette door en vlak voor rust kwam ook topscorer Van Andel op het scorebord terecht. Na een mooie solo actie wist hij met een puntertje de 0-2 op het bord te krijgen. Het had voor de rust ook nog 0-3 kunnen zijn. Uit een goed uitgevoerde counter werd Van Andel weggestuurd door Remko van der Kruyssen. Van Andel probeerde de bal af te leggen op de goed meegelopen van Nijnatten, maar de eindpass kon nog net geblokt worden.

In de tweede helft ging het spelniveau van RBC flink omhoog. Aanvoerder Lars de Voogd speelde een geweldige wedstrijd, evenals Pieter. Ook Papito Puril soleerde langs meerdere tegenstanders. De ingevallen Andreas Dalampekis, die direct na rust Mike Schalk verving als rechtsback, speelde een prima wedstrijd.

Diep in de tweede helft schoot Puril de 0-3 binnen. De Roosendalers regen daarna meerdere kansen aaneen. Puril schoot hoog over, Pieter en Eggly zagen hun afstandsschoten net naast gaan, Van Andel schoot in het zijnet en Van Nijnatten kon een harde voorzet van Van Andel alleen schampen.

Naast Tak en Van Nijnatten mocht ook RBC U19-speler Jari Voeten invallen. Voeten wist bij een van zijn acties in het strafschopgebied drie spelers uit te spelen, legde af op Van Nijnatten die zijn schot geblokt zag worden. In de slotfase werd het ook nog 0-4 door een doelpunt van Van Andel.

Door de overwinning is RBC zeker van een plek in de nacompetitie. Vermoedelijk wordt Sluiskil (vierde klasse A) de eerste tegenstander van de Roosendalers.

SC Welberg - RBC 0-4 (0-2)
0-1 Van Nijnatten
0-2 Van Andel
0-3 Puril
0-4 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Dalampekis), Pieter, Tak, Boomaars; Eggly, De Voogd (c), Van der Kruyssen (Voeten); Van Andel, Goveia (Van Nijnatten), Puril




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd