Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint van SVC

Gepost door:ForzaRbc // 2016-04-10 00:00:00 // 2154 keer bekeken

RBC heeft, na het gelijke spel van vorige week tegen BVV'63, weer drie punten weten te pakken. In het Herstaco Stadion werd met 4-1 gewonnen van SVC. 

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Remko van der Kruyssen nam weer plaats op de bank. Ook Andreas Dalampekis had geen basisplaats. Daarentegen mocht Deion Goveia weer vanaf de eerste minuut starten. Overtuigend was het allerminst. Tim Eggly startte als centrale verdediger en Gino Pieter mocht de aanvoerdersband dragen vanwege de absentie van Lars de Voogd.

Ondanks de hoge uitslag speelde RBC een dramatische partij. De RBC-spelers gunde elkaar de bal niet, ballen werden lukraak naar voren geschoten en er werd weinig tot geen druk gezet. Twintig minuten voor tijd kreeg een speler van SVC zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon inrukken. Ook met tien man kon SVC gemakkelijk op de been blijven. Het scoorde zelfs de aansluitingstreffer na een afgeslagen corner. 


De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen kwam wel binnen de eerste minuut op voorsprong. Een goede voorzet van Kevin van Andel werd binnen gekopt door Andrej Numanovic. Ondanks de vroege voorsprong was het RBC dat achteruit moest. Doelman Thierry Aarts kon een bal uit de kruising tikken en er waren daarna nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Aarts. De thuisploeg kwam er maar sporadisch uit. Papito Puril brak via rechts door, maar vond de benen van de doelman op zijn weg. 

In de tweede helft kreeg RBC de ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen. Numanovic ging alleen op de keeper af en had Van Andel bij zich. De bal werd verkeerd afgegeven en beide aanvallers vielen over elkaar heen. Het was illustrerend voor de wedstrijd. Ruim twintig minuten voor tijd moest SVC verder met tien man en leek Van Andel de genadeklap uit te delen toen hij een kwartier voor tijd de 2-0 binnen wist te werken. Vlak daarna werd een afgeslagen corner tot doelpunt gepromoveerd, 2-1. Vijf minuten voor tijd wist Puril zich ook op het scorebord te krijgen en schoot Van Andel in de blessuretijd ook nog de 4-1 binnen.

RBC - SVC 4-1 (1-0)
1-0 Numanovic
2-0 Van Andel
2-1
3-1 Puril
4-1 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen (Dalampekis), Eggly, Boomaars; Pieter (c), Goveia, El Allaoui; Puril, Numanovic (Van der Kruyssen), Van Andel





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd