Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt ook horde Zeeland Sport

Gepost door:ForzaRbc // 2016-03-20 00:00:00 // 1970 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Zeeland Sport. De nummer laatst van de vierde klasse B verloor met 6-1 in het Herstaco Stadion.

In de basiself ontbrak Laszlo Boomaars. De linksback was geblesseerd geraakt in de warming-up. Daardoor kon Mike Schalk weer op een basisplaats rekenen. Hij begon als rechtsback. Gino Pieter schoof door naar het middenveld en Tim Eggly nam de vacante linksbackpositie over. Remko van der Kruyssen was absent vanwege een voedselvergiftiging. "Dit liep ik op afgelopen woensdag. Even kijken hoe het van de week gaat en hopelijk kan ik snel weer aansluiten," zo liet hij weten tegenover RBCFans.nl.

RBC startte zwak aan het duel. De thuisploeg kreeg weliswaar kansen via Papito Puril en Eggly, maar liet Zeeland Sport ook voetballen. Er werd weinig druk gezet en ook achterin stond men te schutteren. Doelman Thierry Aarts moest zelfs een speler van de Zeeuwse ploeg uitspelen, omdat hij de bal te ver voor zich uitspeelde. Ook verdediger Danny Verstijlen ging de fout in toen hij wilde inschuiven, terwijl er twee spelers van Zeeland Sport voor hem stonden. De derde fout werd RBC wel fataal. Zeeland Sport wist de bal simpel te veroveren op de helft van de Roosendalers, en de aanval werd succesvol afgerond.

De thuisploeg moest er een tandje bij doen en de Zeeuwen werden achteruit gedrukt. Kevin van Andel werd in de zestien aangespeeld, draaide weg van zijn tegenstander en schoot raak, 1-1. Daarvoor kreeg Deion Goveia een uitgelezen kans. Van Andel mistte de voorzet volledig, maar Goveia schoot de bal hoog over voor leeg goal. Voor de rust werd het nog wel 3-1. Pieter wist na een vrije trap van jubilaris Redouan el Allaoui  die zijn honderdste wedstrijd speelde voor RBC  de 2-1 binnen te werken, nadat de keeper de bal los liet. Vlak voor rust werd het ook nog 3-1 toen Van Andel een voorzet ineens op de pantoffel nam en zijn inzet in het dak van het doel zag belanden.

Na de rust was een veel beter RBC te zien. Er werd nu wel door iedereen druk gezet en er waren meer loopacties bij balbezit. Zeeland Sport kwam maar mondjesmaat van de eigen helft af. Puril was dichtbij de 4-1, maar na een goede voorzet zag hij zijn diagonale inzet net via de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. Van Andel wist zichzelf nog wel twee maal op het scorebord te krijgen. Daarnaast waren er kansen voor Puril, Pieter en Lars de Voogd. Ook de goed ingevallen Andreas Dalampekis kreeg een goede kans. De kleine mandekker ging twee spelers van Zeeland Sport voorbij, maar zijn puntertje kon nog net tot hoekschop verwerkt worden. De ingevallen Andries Tolenaars wist zichzelf wel op het scorebord te krijgen. Uit een corner kon Verstijlen Tolenaars bereiken, die van dichtbij de 6-1 op het bord bracht.

Door de gemakkelijke overwinning van Victoria'03 op SC Welberg (5-0) blijft de club uit Oudenbosch lijstaanvoerder. Ook nummer drie SC Gastel won zijn wedstrijd tegen NSV. Volgende week komt RBC in competitieverband niet in actie.

RBC - Zeeland Sport 6-1 (3-1)
0-1
1-1 Van Andel
2-1 Pieter
3-1 Van Andel
4-1 Van Andel
5-1 Van Andel
6-1 Tolenaars

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Dalampekis), Verstijlen, Mathijssen (Numanovic), Eggly; Pieter, De Voogd (c), Goveia; Puril, Van Andel, El Allaoui (Tolenaars)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd