Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC met prachtige treffers langs Grenswachters

Gepost door:ForzaRbc // 2016-02-28 00:00:00 // 2915 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag de laatste wedstrijd in de tweede periode winnend afgesloten. Op bezoek bij Grenswachters werd het 0-4.

"Ik wilde niet eens schieten," zo liet Tim Eggly na afloop van het duel weten tegenover RBCFans.nl. De middenvelder schoot halverwege de eerste helft van ruim twintig meter diagonaal de bal in de kruising. De keeper kon alleen naar de bal kijken. "Hij zat er in ieder geval goed in," aldus Eggly. Vlak voor rust werd het nog 0-2. Ook dat was een mooie treffer. Redouan el Allaoui wist met een prachtige omtrekking Papito Puril te bereiken, die net van kant was gewisseld met Kevin van Andel. Puril kwam aan de linkerkant het strafschopgebied binnengelopen en wist de bal in de verre hoek te drukken. 


RBC was de gehele eerste helft heer en meester. Ondanks het slechte veld hadden de Roosendalers weinig te duchten van de thuisploeg. Alleen met corners en vrije trappen waren de lange mannen uit Putte gevaarlijk. Een doelpunt viel daar niet uit, ondanks enkele hachelijke situaties. In de eerste helft moesten een aantal RBC'ers ook flinke schoppen incasseren. Puril vloog door de lucht, maar een gele kaart of zelfs rood ontbrak. Ook de doorgebroken Van Andel werd neergelegd, maar ook dat werd slechts bestraft met een vrije trap. 

In het tweede bedrijf bleef RBC het hoge tempo aanhouden. Met mooi combinatievoetbal werd Grenswachters van het kastje naar de muur gestuurd. Laszlo Boomaars produceerde net als zijn voorgangers Puril en Eggly een wonderschone treffer. Vlak voor het strafschopgebied kapte hij naar binnen en schoot met zijn 'slechte' rechter in de verre hoek, 0-3. Grenswachters werd toen nog een keer gevaarlijk. Uit een vrije trap wist doelman Thierry Aarts de bal uit de kruising te tikken. "Das was een uitstekende redding," zo liet hoofdcoach Van Galen weten. "Ik had hem eigenlijk klem moeten hebben," zo dolde Aarts na afloop. Puril bracht RBC naar 0-4 met zijn tweede goal van de wedstrijd. Andrej Numanovic wist met een snelle beweging Puril alleen op de keeper af te sturen. De snelle buitenspeler faalde niet en schoot de vierde treffer van RBC binnen.

RBC kreeg daarna een aantal goede kansen op meer. De ingevallen Andries Tolenaars passeerde drie man, kwam alleen voor de keeper, maar de inzet van de middenvelder werd gekeerd. Ook de als rechtsback opererende Gino Pieter, die net als aanvoerder Lars de Voogd, een uitstekende prestatie afleverde vandaag, kreeg een kans op de 0-5. Zijn knal werd echter gepareerd. 

Door de winst van RBC staat de ploeg van Van Galen weer op de tweede plaats. In de tweede periode staat het op de eerste plek, maar Victoria'03 moet nog een wedstrijd inhalen. Als de club uit Oudenbosch punten verspeeld tegen NSV is RBC periodekampioen.

Grenswachters - RBC 0-4 (0-2)
0-1 Eggly
0-2 Puril
0-3 Boomaars
0-4 Puril

Opstelling RBC:
Aarts; Pieter, Mathijssen (Dalampekis), Verstijlen, Boomaars; De Voogd (c), Eggly, El Allaoui (Goveia); Van Andel, Numanovic (Tolenaars), Puril




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd