Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC herpakt zich en wint in Nispen

Gepost door:ForzaRbc // 2016-02-21 00:00:00 // 2913 keer bekeken

RBC heeft de nederlaag tegen SC Gastel goed weten te verwerken. Op bezoek bij laagvlieger NSV, dat overigens een aantal wedstrijden moet inhalen, werd met 1-3 gewonnen. Alle doelpunten kwamen op naam van RBC-spelers.

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Gino Pieter begon als rechtsback en Tim Eggly begon als centrale verdediger naast Danny Verstijlen. Danny Mathijssen startte op het middenveld. Ook voor de van een blessure teruggekeerde Redouan el Allaoui was een basisplek gereserveerd.

De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen begon voortvarend aan het duel. Al snel werd het veldoverwicht in een doelpunt uitgedrukt. Een harde pegel van Papito Puril werd losgelaten door de doelman van NSV, waarna Andrej Numanovic de rebound binnen wist te werken. RBC bleef daarna de betere van de twee, al werd er niet veel gecreerd. Een schot vanuit de tweede lijn van Kevin van Andel zeilde hoog over.

Na zo'n 25 minuten in de eerste helft zakte het niveau van RBC drastisch. NSV kon zo terug in de wedstrijd komen, al leidde dat niet tot kansen. Toch kon de thuisploeg weer op gelijke hoogte komen toen Pieter een voorzet met zijn knie weg wilde werken. Hij zag zijn inzet echter in de kruising achter doelman Thierry Aarts vallen. Na de 1-1 moest RBC wat meer achteruit, ook omdat lange ballen naar voren door de wind vaak over de zij- of achterlijn verdwenen. Vlak voor rust leek NSV op 2-1 te komen, maar doelman Aarts redde bekwaam op een inzet en de rebound werd gestopt door een sliding van Pieter.

In de tweede helft drukte RBC de geel-zwarten steeds verder naar achteren. NSV probeerde met lange halen de voorste spelers te bereiken, maar zij hadden met hetzelfde probleem te kampen als RBC in de eerste helft en veel ballen eindigde daarom ook over de zij- of achterlijn. De ploeg van Van Galen werd in het zadel geholpen toen de leidende arbiter in het strafschopgebied hands constateerde van een NSV-verdediger. Topscorer Van Andel schoot de 1-2 binnen. Even daarvoor leek hij al op weg naar een hernieuwde voorsprong voor RBC, maar alleen op de keeper schoot hij over. Na de 1-2 was het snel 1-3. Van de linkerkant dribbelde Van Andel naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek binnen. Hij leek ook zijn derde van de middag te maken toen Puril een afgemeten voorzet afleverde, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden.

NSV kon weinig uitrichten voorin. Meer dan een schot over de kruising creerde het niet. In de absolute slotfase schoot Puril nog voorlangs. Door de 1-3 zege stijgt RBC in verliespunten weer naar de tweede plaats. SC Gastel verspeelde  zoals verwacht  weer punten na het gewonnen duel tegen de oranje-witten. In de blessuretijd maakte ODIO gelijk. Victoria'03 won haar duel wel van Zeeland Sport, 1-2. 

Volgende week gaat RBC op bezoek bij Grenswachters. Bij winst maken de Roosendalers nog kans om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Victoria'03 moet nog een wedstrijd inhalen tegen NSV, die voor de tweede periode meetelt. Bij puntverlies van de ploeg uit Oudenbosch grijpt de Stadionclub de tweede periode. 

NSV - RBC 1-3 (1-1)
0-1 Numanovic
1-1 Eigen doelpunt
1-2 Van Andel
1-3 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Verstijlen, Eggly, Boomaars; Mathijssen (Goveia), De Voogd (c), El Allaoui (Van der Kruyssen); Puril, Numanovic, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd