Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest in de blessuretijd

Gepost door:ForzaRbc // 2016-02-14 00:00:00 // 2913 keer bekeken

SC Gastel heeft gisteravond de overwinningsreeks van RBC weten te doorbreken. Na tien achtereenvolgende overwinningen verloor het elftal van hoofdcoach Martijn van Galen van de ploeg uit Oud Gastel. Diep in de blessuretijd werd een door doelman Thierry Aarts verkeerd beoordeelde voorzet gepromoveerd tot doelpunt.

RBC begon vrijwel in haar sterkst mogelijke opstelling. Papito Puril werd fit genoeg geacht om te starten. De snelle buitenspeler stapte afgelopen dinsdagavond nog uit bij de training, maar deed de training van donderdagavond geheel mee. Puril kon echter het verschil niet maken. Ook Danny Verstijlen (griep) en Mike Schalk (blessure) konden aan de aftrap beginnen.

Ondanks waarschuwingen vooraf werd RBC de eerste helft afgetroefd door felheid. Alleen Andrej Numanovic en Tim Eggly jaagde de boel op. De thuisploeg kreeg enkele grote kansen, maar doelman Aarts hield de Roosendalers op de been. In het tweede bedrijf van de eerste helft kreeg RBC wat meer grip op het duel. Eggly kon uit een vrije schietkans slechts een rolletje afleveren. Kevin van Andel werd een vrije doortocht belemmerd door het onterecht vlaggen voor buitenspel en Danny Mathijssen werd in het strafschopgebied neergelegd, maar de scheidsrechter wilde van niets weten. 


In de tweede helft nam RBC de regie over. Gastel leek teveel gas te hebben gegeven in de eerste helft. Van felheid en druk naar voren was weinig meer te merken. Aanvoerder Lars de Voogd nam zijn elftal bij de hand en RBC reeg de kansen aaneen. De ingevallen Redouan el Allaoui kreeg de grootste kans van allemaal. Van Andel gaf de geheel vrijstaande El Allaoui een droomkans, maar terwijl de keeper op de grond lag schoot hij hoog over. Daarvoor zag Verstijlen zijn inzet net voorlangs schieten. Gino Pieter zag zijn schot van de doellijn gered worden en ook een inzet van de ingevallen Deion Goveia werd van de doellijn gered. Daar tussenin schoot Laszlo Boomaars een afstandsschot op de kruising.

De druk van RBC nam af tien minuten voor het eind van het duel. Enkele counters van Gastel werden vooral door Aarts onschadelijk gemaakt, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Het doelpunt had echter nooit goedgekeurd mogen worden. De Voogd werd bij de omschakeling onderuit gehaald, waardoor een aanvaller van Gastel helemaal vrij kwam bij de tweede paal. Doelman Aarts stelde zich op om de voorzet eruit te halen, maar de voorzet werd verkeerd geraakt. De RBC-goalie kon er alleen een hand tegen zetten en zag de bal tergend langzaam over de doellijn gaan.

SC Gastel - RBC 0-0 (1-0)
1-0

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen, Verstijlen, Boomaars; Pieter, Eggly (El Allaoui), De Voogd (c); Van Andel, Numanovic (Goveia), Puril




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd