Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Verstijlen kopt RBC naar belangrijke overwinning

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-31 00:00:00 // 3001 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag drie hele belangrijke punten in de wacht gesleept. In het eigen Herstaco Stadion werd met 2-1 gewonnen van concurrent Noordhoek. Ruim tien minuten voor tijd kopte Danny Verstijlen de winnende treffer tegen de touwen.

In de opstelling waren enkele wijzigingen aangebracht. Mike Schalk moest zijn plek afstaan aan Andries Tolenaars, omdat hij niet geheel fit was. Ook Remko van der Kruyssen, die eigenlijk vorige week zou starten, moest vanaf de bank beginnen. In zijn plaats begon Andrej Numanovic. De spits, die normaal wat nonchalant oogt, speelde nu tot aan zijn wisselbeurt tegen het einde van het duel een goede wedstrijd. "Als Andrej (Numanovic red.) zo speelt is er geen betere spits die we kunnen hebben op dit moment. Hij is zo sterk en niet van de bal te te krijgen," zo lieten Verstijlen en Tim Eggly na afloop weten. "Ook op de training, als je er dan tegenaan loopt, dat is een soort beton. Hij is met geen mogelijkheid omver te krijgen." Ook hoofdtrainer Martijn van Galen was zeer te spreken over zijn spits. "Ik ben er volop mee bezig. Hij gaat dingen oppakken nu, hij maakt zeker nog fouten, maar er zit zeker verbetering in en er zit ng veel meer in."

Het spelbeeld vanaf het begin tot het eind was duidelijk. RBC probeerde met de opbouw van achteruit de aanval te zoeken, waar Noordhoek zich beperkte met hoge ballen van achteruit. Ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Thierry Aarts creerde Noordhoek geen enkele doelkans in de eerste helft. De thuisploeg kreeg legio kansen om de score te openen. Numanovic was daar het dichtst bij, toen hij door Eggly vrij voor de keeper werd gezet. De hardwerkende spits kreeg de bal echter wat onder zich en zag zijn schot via het been van de keeper van Noordhoek, die overigens een hele goede wedstrijd keepte, net over het doel heen gaan. Een goede kopbal werd net uit het doel gehouden en Kevin van Andel zag na een goede actie zijn schot uit het doel geranseld worden. Vlak voor rust was het echter wel raak. Numanovic zette goed door op rechts en wist met een lage voorzet Van Andel te bereiken die simpel kon binnen tikken. 

In de tweede helft werd RBC, op het eerste kwartier na, wel een stuk minder. De gevaarlijkste man aan RBC-zijde bleef topscorer Van Andel. Hij kon een aantal keer gemakkelijk zijn directe tegenstander voorbij gaan, maar de eindpass was steeds niet goed. Halverwege de tweede helft moest Redouan el Allaoui van het veld af door middel van een blessure na een harde charge. Uit een van de vele hoekschoppen van Noordhoek kwam plots de gelijkmaker op het bord. RBC kreeg de bal niet weg, waarna de rebound binnen werd gewerkt. 

Van Galen stuurde meerdere spelers de dug-out uit. Danny Mathijssen kon even later ook niet verder en moest ook vervangen worden, omdat hij last kreeg van zijn heup. Het bleef spannend, ook omdat RBC wat achteruit werd gedwongen, omdat Noordhoek nu elke bal in een lik naar voren stuurde. Uit een van de spaarzame vrije trappen kwam RBC wel weer op voorsprong. Het was uitgerekend Danny Verstijlen die de overwinning binnen wist te slepen. Uit een goed genomen vrije trap van Laszlo Boomaars kopte de van de week bekritiseerde Verstijlen van dichtbij binnen. 

RBC bleef het daarna lastig houden, ook omdat Numanovic gewisseld werd. Hierdoor werd er maar met mondjesmaat voorin een bal vastgehouden. De ingevallen Papito Puril was nog dichtbij een prachtige treffer. Van de rechterkant van de zestienmeter probeerde hij met een krullend schot de verre hoek te vinden, maar de lat stond de definitieve doodsteek van Noordhoek in de weg. Doelman Aarts redde de oranje-witten nog met een ultieme redding toen hij een bal met een prachtige zweefduik uit de kruising ranselde. Vlak voor het einde kreeg de eveneens ingevallen Skender Memisi nog een grote kans, maar zijn kopbal ging voorlangs.

Uit Hoogerheide kwam na de overwinning goed nieuws. METO wist Victoria'03 op 0-0 te houden. RBC heeft daardoor alles weer in eigen hand. Momenteel heeft het vijf punten achterstand, maar de ploeg van Van Galen moet nog een wedstrijd inhalen. In de periodetitel heeft het nu in verliespunten twee punten voorsprong op de ploeg uit Oudenbosch. Het eerste elftal van RBC heeft inmiddels tien overwinning op rij geboekt.

RBC - Noordhoek 2-1 (1-0)
1-0 Van Andel
1-1
2-1 Verstijlen

Opstelling RBC: Aarts; Tolenaars, Mathijssen (Van der Kruyssen), Verstijlen, Boomaars; Pieter, Eggly, De Voogd (c); Van Andel, Numanovic (Puril), El Allaoui (Memisi)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd