Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC en VVR in evenwicht

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-24 00:00:00 // 2924 keer bekeken

RBC kwam vanmiddag in een oefenduel in actie tegen VVR. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen nam na de eerste helft een 2-0 voorsprong, maar moest vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker toestaan.

RBC begon met een groot aantal basisspelers in de eerste helft. Alleen in de voorhoede was een plek gereserveerd voor Remko van der Kruyssen. Andrej Numanovic en Redouan el Allaoui kwamen pas in de tweede helft in actie. Het werd tijdens het duel al snel duidelijk dat de vierde klasse D een stuk sterker is dan de vierde klasse B. De nummer acht uit 4D bleef het gehele duel op de been, al moet gezegd worden dat een flink aantal basisklanten in de tweede helft aan de kant werden gehouden.

De eerste grote kans was voor de bezoekers. Thierry Aarts kon de spits van VVR echter van score afhouden. De eerst goedlopende aanval van RBC leverde wel meteen een treffer op. Aanvoerder Lars de Voogd wist de loopactie van Tim Eggly op maat te bedienen die niet faalde alleen voor de doelman, 1-0. De tweede goede aanval via een hakbal van Danny Mathijssen werd doeltreffend afgerond door Kevin van Andel. 


In de tweede helft werd het gehele middenveld gewisseld. Ook doelman Aarts moest plaats maken. Evenals RBC-topscorer Van Andel. De reserves die nu aan de bak moesten begonnen goed aan de tweede helft. Numanovic zag een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal belanden. Deion Goveia mocht nu gelijk na de rust starten. Hij plukte een hoge bal zo uit de lucht en wist met buitenkant rechts meteen Papito Puril de diepte in te sturen. Even zag je de klasse die in de nummer tien van RBC zit. Goveia kon echter de helft niet volmaken en liet zich voor het einde wisselen. Even daarvoor moest ook Puril gewisseld worden. De rechtsbuiten moest door drie spelers van VVR afgestopt worden, wat alleen lukte door middel van een overtreding. "Het was weer dezelfde enkel. Het is niet ernstig, ik verwacht volgende week gewoon te kunnen spelen," zo stelde hij na afloop.

Na het kwartier werd VVR sterker en RBC kwam eigenlijk niet meer van de eigen helft af. Alleen de weer ingevallen Van Andel zag een inzet bijna in de korte hoek binnenvallen. Een van de eerste aanvallen van de bezoekers in de tweede helft werd meteen gepromoveerd tot doelpunt. Het laatste kwartier moesten de Roosendalers veel hoekschoppen en vrije trappen toestaan. Een van die vrije trappen werd RBC in de laatste minuut fataal. De treffer leek afgekeurd te worden, maar na overleg met de grensrechter van RBC werd de goal alsnog toegekend. Vlak na de aftrap werd door de leidende arbiter voor de laatste keer afgefloten. 

RBC - VVR 2-2 (2-0)
1-0 Eggly
2-0 Van Andel
2-1
2-2

Opstelling RBC: Aarts (Kromdijk); Schalk (Dalampekis), Mathijssen, Verstijlen, Boomaars; Pieter (Memisi), Eggly (Tolenaars), De Voogd (c) (Goveia/Schalk); Van Andel (El Allaoui), Van der Kruyssen (Numanovic), Puril (Van Andel)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd