Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC speelt gelijk tegen Cluzona

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-10 00:00:00 // 2777 keer bekeken

RBC is de oefencampagne ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Cluzona. De nummer vier uit de Derde Klasse A stond vlak voor tijd nog met 2-3 voor, maar moest na een toegekende strafschop genoegen nemen met een gelijkspel.

RBC begon het duel grotendeels met de basiself. Alleen Skender Memisi hield Tim Eggly op de bank. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen begon goed aan het duel. Gino Pieter schoot een afstandsschot op de lat. Gedurende de eerste helft was RBC veelvuldig aan de bal en probeerde Cluzona in de omschakeling het doel van goalie Thierry Aarts te bereiken. Uit een van de toegekende corners kwam RBC op voorsprong. De bezoekers kregen de bal niet weg en Memisi wist in de scrimmage de 1-0 tegen de touwen te werken. 

Cluzona kreeg een grote kans uit een corner toen Aarts onder een bal doorging. De kopbal ging voorlangs. Even daarvoor was Aarts wel bij de les toen hij een afstandsschot uit het doel tikte. Vlak voor rust verdubbelde RBC de score. Aanvoerder Lars de Voogd strafte een fout achterin bij de club uit Wouw af. Cluzona kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. Danny Verstijlen verloor de bal op het middenveld, waarna Ruben Maas alleen op Aarts af kon gaan. De doelman kon maar half ingrijpen, 2-1.

In de tweede helft ontstond een ander spelbeeld. Cluzona drukte RBC naar achteren, maar creerde weinig. Een hoge bal van Marcel van der Sloot belandde pardoes bij Thom van Unen die een-op-een niet faalde, 2-2. De ingevallen Andrej Numanovic was dichtbij een doelpunt. Na goed wegdraaien strandde zijn inzet tegen de handen van de doelman. 

Een kwartier voor tijd mocht Deion Goveia zijn langverwachte rentree maken. De voormalig aanvaller van Royal Capellen schoot met zijn eerste balcontact meteen een afstandsschot op de lat. Tien minuten voor tijd kwam Cluzona op voorsprong. Gino Pieter ging in de fout, waarna Maas opnieuw trefzeker was. In de absolute slotfase wist Numanovic nog een penalty binnen te halen voor RBC die door de ingevallen Remko van der Kruyssen binnen werd geschoten, 3-3.

Aankomende dinsdagavond speelt RBC haar volgende oefenduel. De Roosendalers gaan dan op bezoek bij Rood Wit W uit Sint Willebrord. Zij staan momenteel tiende in de tweede klasse E. Het duel begint om 20.00 uur.

RBC - Cluzona 3-3 (2-1)
1-0 Memisi
2-0 De Voogd
2-1 Maas
2-2 Van Unen
2-3 Maas
3-3 Van der Kruyssen (penalty)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Dalampekis), Verstijlen, Mathijssen (Goveia), Boomaars (Tolenaars); Pieter, Memisi (Eggly), De Voogd (c); Puril, Van Andel (Numanovic), El Allaoui (Van der Kruyssen)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd