Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC sluit eerste seizoenshelft af met grote zege

Gepost door:ForzaRbc // 2015-12-13 00:00:00 // 2934 keer bekeken

RBC heeft de eerste seizoenshelft goed afgesloten. SC Welberg werd met 8-0 verslagen. Vooral Papito Puril was los. Hij schreef zijn naam vijf keer op het scorebord.

In tegenstelling tot afgelopen week begon Kevin van Andel in de punt van de aanval. Andrej Numanovic kon niet spelen vanwege een blessure. Tim Eggly stond weer op het middenveld, waardoor Laszlo Boomaars als linksback kon starten.

De bezoekers begonnen fel aan het duel al werd het nooit echt gevaarlijk. Al snel liep de ploeg uit Welberg tegen enkele gele kaarten aan. Dat werd al snel fataal toen halverwege de eerste helft de eerste speler al kon inrukken, omdat hij twee gele prenten had gekregen. RBC stond toen al op voorsprong. Puril werd in het strafschopgebied neergelegd en Van Andel schoot de toegekende pingel binnen. Redouan el Allaoui en Lars de Voogd waren ook dichtbij treffers. El Allaoui schoot net voorlangs en De Voogd zag een lob tegen de lat uiteen spatten. Voor de rust werd het nog wel 2-0 via Puril uit een corner.

Na de rust werd het al snel 3-0. Een vrije trap van Van Andel werd binnen gewerkt door Puril. Niet veel later was de buitenspeler weer trefzeker. Daarna was het de beurt aan Mike Schalk. De rechtsback, die zich inmiddels ontpopt tot cultheld van RBC,  kwam het strafschopgebied binnengelopen, kapte een verdediger uit en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Daarna was het weer de beurt aan Puril, die via een hoekschop weer trefzeker was en even later via een intikker de stand naar 7-0 bracht. "Ik heb tegen Papito gezegd dat als Gino (Pieter red.) de bal voor het inkoppen heeft, dat hij niet snel het doelpunt moet afpakken. Want elke keer komt die Papito er weer voor," zo zei doelman Thierry Aarts grappend na afloop. In de slotfase wist ook topscorer Van Andel nog een doelpunt mee te pikken. Doelman Aarts wist met twee goede reddingen ook de nul te houden toen in de slotfase achterin bij RBC ook enkele gaten vielen.

Victoria'03 wist vandaag ook de volle buit te pakken. Daardoor blijft de achterstand vier punten. "Wij moeten eigenlijk alles winnen willen we enige kans maken op het kampioenschap," zo stelde hoofdcoach Van Galen. Remko van der Kruyssen sluit komende dinsdag weer aan bij de trainingen. Deion Goveia zat vandaag al op de bank, maar werd niet ingebracht. Hij zal in de oefenwedstrijden na de winterstop wedstrijdritme opdoen, zodat hij in de tweede seizoenshelft kan vlammen.

RBC gaat aan kop in de tweede periode. Victoria'03 heeft hetzelfde aantal punten, maar een veel minder doelsaldo. Inmiddels heeft RBC een voorsprong van twaalf doelpunten op de club uit Oudenbosch. RBC heeft na de winterstop wel gelijk een zwaar programma. De ploeg van Van Galen krijgt Grenswachters, Noordhoek en SC Gastel achterelkaar.

RBC - SC Welberg 8-0 (2-0)
1-0 Van Andel (strafschop)
2-0 Puril
3-0 Puril
4-0 Puril
5-0 Schalk
6-0 Puril
7-0 Puril
8-0 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen (Dalampekis), Verstijlen, Boomaars; Pieter, Eggly (Memisi), De Voogd (c); Puril, Van Andel, El Allaoui (Tolenaars)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd