Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt ook lastige horde HSC'28

Gepost door:ForzaRbc // 2015-12-06 00:00:00 // 3052 keer bekeken

RBC heeft ook vanmiddag weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Op bezoek bij HSC'28 werd het 1-4. Het was alweer de achtste overwinning op rij.

De Roosendalers begonnen goed aan het duel. Vooral Danny Mathijssen schoof een aantal keer goed in, waar veel gevaar vanuit ging. Uit een vrije trap schoot Mathijssen op de paal. RBC bleef daarna de betere van de twee, al werd het een aantal keer onterecht afgevlagd. Vooral Kevin van Andel werd tot drie keer toe afgevlagd. Drie keer onterecht. Halverwege de eerst helft kwam de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen wel op voorsprong. Mike Schalk zette op rechts goed door en bracht de bal bij Papito Puril. Zijn voorzet was vooral hoog, maar Andrej Numanovic wist met een rake kopbal in de verre hoek deze wel te promoveren tot doelpunt. RBC kreeg daarna nog enkele kansen vanuit de tweede lijn. Puril en Lars de Voogd schoten echter hoog over. 

In de tweede helft kwam HSC'28 plots op gelijke hoogte. De echte concentratie ontbrak bij RBC, waarna een rake kopbal in de kruising leidde tot de gelijkmaker. De Roosendalers lieten zich echter niet van de wijs brengen. RBC voerde het tempo flink op en al snel was de voorsprong voor de oranje-witten weer een feit. Redouan el Allaoui wist, na een goede combinatie via Tim Eggly en Van Andel , alleen voor de keeper te geraken en faalde niet, 1-2. De thuisploeg werd steeds verder naar achteren gedrukt en kon RBC eigenlijk alleen met overtredingen afstoppen. Dit was eigenlijk al vanaf de eerste minuut zo. Het was zelfs zo erg dat de rechtsback van HSC met regelmaat zijn neus leegde op de rug van Van Andel. 

RBC ging echter onverminderd door. Puril bracht zich met een schot, na een goede voorzet van De Voogd, ook op het scorebord. In de slotfase wist ook Laszlo Boomaars tot scoren te komen. De linksback, die al enkele weken aan de kant moest blijven door een blessure, viel in voor Eggly en zag een kopbal via een speler van HSC'28 tergend langzaam over de doellijn gaan. In de blessuretijd schoot hij bijna zijn tweede van de middag binnen. Zijn vrije trap werd echter uit het doel geranseld door de doelman.

Door de overwinning stijgt RBC naar de tweede plaats. Deze plek moet echter wel gedeeld worden met Noordhoek en Grenswachters. Alleen Victoria'03 houdt bovenin nog stand. Zij wonnen vandaag met 3-0 van Grenswachters. De club uit Oudenbosch heeft vier punten meer dan de ploeg van Van Galen. Volgende week speelt RBC zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Dan ontmoet het SC Welberg. 

HSC'28 - RBC 0-1 (1-4)
0-1 Numanovic
1-1
1-2 El Allaoui
1-3 Puril
1-4 Boomaars

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Mathijssen, Eggly (Boomaars); Pieter, De Voogd (c), El Allaoui (Memisi); Puril, Numanovic (Tolenaars), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd