Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC knokt zich op karakter langs SVC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-11-15 00:00:00 // 3060 keer bekeken

RBC heeft ook na vanmiddag weer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen wist met 0-1 te winnen op bezoek bij de club uit Standdaarbuiten.


Bij de Roosendalers ontbraken Danny Verstijlen en Laszlo Boomaars. Tim Eggly werd daardoor naast Danny Mathijssen gezet in het hart van de verdediging. Boomaars werd vervangen door Andries Tolenaars, die vorige week ook al in de tweede helft tegen BVV'63 de linksbackpositie moeiteloos wist in te vullen. Andrej Numanovic begon in de punt, waardoor Redouan el Allaoui op tien ging spelen. Papito Puril was vanwege een pijnlijke lies niet geheel fit, maar Van Galen stelde hem wel op. Hij speelde het gehele duel.

Al snel in het duel werd duidelijk dat de thuisploeg zich niet ging verstoppen. Twee corners vlak achterelkaar waren daar het gevolg van. Kansen leverde het echter niet op. RBC kreeg wel een grote kans via El Allaoui. Zijn inzet werd echter gekeerd. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg van coach Van Galen een nieuwe tegenstander erbij: de wind. RBC kwam met moeite aan voetballen toe, al ontsnapte Kevin van Andel met een goede steekpass van Eggly aan zijn directe belager en faalde niet oog-in-oog met de doelman: 0-1.

Het veldspel zakte echter drastisch door de wind en er werd een beroep gedaan op de mentaliteit van de RBC-spelers. De thuisploeg ging steeds meer over tot schoppen. De scheidsrechter had het duel niet meer in de hand en de RBC'ers klapten er ook steeds meer op. Kansen creerden de Roosendalers het eerste kwartier na rust nauwelijks. Numanovic leek het duel te beslissen toen hij een wonderschone kopbal achter de keeper zag belanden. De loepzuivere treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. Van Andel kwam ook nog twee keer voor de goalie maar eenmaal schoof hij net naast de goal en niet veel later werd een schot van de doellijn gered. SVC was vanuit een vrije trap ook dichtbij de gelijkmaker en een lob ging net over.

Het aantal zware charges richting het einde werd stevig opgeschroefd. Aanvoerder Lars de Voogd en vooral El Allaoui moesten het zwaar ontgelden. Ook een enorme aanslag op Puril van achteren werd afgedaan met 'slechts' een vrije trap. Niet veel later moest Puril weer opspringen toen werd geprobeerd om de kleine buitenspeler met twee gestrekte benen vooruit zwaar te blesseren. Een zuivere penalty na een enorme beuk in de rug van de ingevallen Skender Memisi werd ook weggewuifd. In de eerste helft ontving SVC alleen voor praten een gele prent. Pieter en Numanovic kregen echter wel geel voor overtredingen. De verdediging van RBC hield echter gemakkelijk stand. Tim Eggly was met een aantal goede ingrepen achterin van onschatbare waarde. Ook Mike Schalk, meestal wat schuchter in de duels, klapte er nu in alsof zijn leven ervan afhing. De leidende arbiter wist het absolute dieptepunt te bereiken toen hij een aanval via de rechterkant met Memisi aan de bal affloot, toen Mathijssen een opmerking maakte. Een vrije trap tegen op het middenveld was het gevolg. Doelman Aarts wist echter zijn doel schoon te houden.

Hoofdcoach Van Galen was opgelucht na de overwinning. "Het was zeker niet goed van onze kant. We hadden wel meer goals kunnen maken. Zeker als Kevin (van Andel red.) wat rustiger voor de goal zou zijn. Maar daar zijn we zeker mee bezig op de trainingen. Zij hadden ook kunnen scoren, dus ik ben zeker blij met de 0-1 overwinning. We hebben, ondanks de zware overtredingen, geen blessures opgelopen. We zijn nu twee weken vrij, want we spelen volgende week geen oefenduel. Even herstellen en dan de week erop tegen METO," zo besloot de coach.

SVC - RBC 0-1 (0-1)
0-1 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen, Eggly, Tolenaars; Pieter, De Voogd (c), El Allaoui; Puril, Numanovic (Memisi), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd