Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC vreet ook BVV'63 op

Gepost door:ForzaRbc // 2015-11-08 00:00:00 // 2734 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag de vijfde competitieoverwinning op rij binnengehaald. Voor de vierde achtereenvolgende keer kwam de teller boven de vijf treffers uit. De score stokte tegen BVV'63 bij 6-0.

Ten opzichte van vorige week was er een wijziging in het elftal dat met 1-7 won bij Zeeland Sport. Andries Tolenaars begon niet in de basis. Hij moest zijn plek afstaan aan de van een blessure teruggekeerde Redouan el Allaoui. Ook de vaste vlagger van RBC moest vandaag vervangen worden. Remko van der Kruyssen, die volgende week geopereerd wordt aan zijn schouder, nam het vlaggenstokje over. Antoon Coppens was namelijk door zijn rug gegaan.

RBC begon voortvarend aan het duel. Al na 47 seconden was het 1-0 voor de thuisploeg. Danny Mathijssen zond Papito Puril weg die met een lage voorzet Kevin van Andel de gelegenheid gaf om de openingstreffer binnen te tikken. Daarna werd het vanuit RBC-kant minder. De ploeg uit Bergen op Zoom voetbalde goed mee, kwam regelmatig bij het strafschopgebied van RBC, maar creerde nauwelijks iets. Enkele schoten hoog over de goal waren het enige gevaar. 

De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen was gevaarlijk met enkele schoten van Puril en El Allaoui. Tien minuten voor rust werd toch de 2-0 op het scorebord gezet. Van Andel kopte een goede voorzet van Puril binnen. De snelle Bredanaar is sowieso levensgevaarlijk. Niet alleen met zijn goede voorzetten, maar ook zijn makkelijke manier van passeren en zijn doelgerichtheid. Twee keer moest de doelman van BVV'63 redding brengen op twee enorme pegels van Puril.

In de tweede helft scoorde RBC een paar keer snel achterelkaar. Dit is een patroon wat de laatste weken sowieso terug is te zien in de wedstrijden. Puril bekroonde zijn goede optreden, naast twee assists, ook met een doelpunt. Dat gold ook voor El Allaoui. In het verleden liet hij zijn goede optredens vaak onopgemerkt zonder treffer, maar hij rondde in deze wedstrijd een goede solo af met een lage schuiver onder de goalie door.

De Bergenaren gaven het hierna op, waarna Van Andel nog tweemaal op het scorebord verscheen. Inmiddels heeft hij tien treffers achter zijn naam staan en mag zich nu topscorer van de competitie noemen. Wel was er een smetje op de wedstrijd. Een speler van de uitploeg deelde een kopstoot uit aan Gino Pieter. De leidende arbiter gaf de enige en juiste straf: rood.

Volgende week ontmoet RBC weer een laagvlieger uit de competitie. Het gaat dan op bezoek bij SVC. De komende weken gaan ook de eerste klappen in de bovenste helft van de competitie vallen. Victoria'03 en Noordhoek staan dan tegenover elkaar. De ploeg van Van Galen blijft nog steeds op de zesde plaats staan, maar kan bij eventuele winst volgende week enkele plaatsen stijgen. Wel gaat RBC aan de leiding in de tweede periode.

Volgende week is in ieder geval Danny Verstijlen afwezig vanwege vakantie. Hoogstwaarschijnlijk wordt Tijmen Bot van RBC U19 meegenomen richting Standdaarbuiten om de vacante positie over te nemen. Hij kwam overigens gisteren in het duel met SCO/TOFS A1 ook tot twee treffers. Hij speelde vorig seizoen al enkele duels in het eerste elftal van RBC.

RBC - BVV'63 6-0 (2-0)
1-0 Van Andel
2-0 Van Andel
3-0 Puril
4-0 El Allaoui
5-0 Van Andel
6-0 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Mathijssen (Dalampekis), Boomaars (Tolenaars); Pieter, Eggly, De Voogd (c); Puril, Van Andel, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd