Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC kegelt ook Zeeland Sport omver

Gepost door:ForzaRbc // 2015-11-01 00:00:00 // 2964 keer bekeken

RBC heeft het goede gevoel dat het overhield aan het bekerduel met Hoofdklasser sv DOSKO vertaalt in een overwinning in competitieverband. Op bezoek bij nummer laatst Zeeland Sport werd een gemakkelijke 1-7 overwinning behaald. Het is alweer de derde grote overwinning op rij. Op bezoek bij ODIO (0-8) en in het thuisduel met WVV'67 (6-1) wist de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen ook flink aan het doelsaldo te werken.

Papito Puril begon vandaag in de basis en hoefde ditmaal niet vroegtijdig naar de kant gehaald te worden. De buitenspeler speelde het gehele duel. Bij de eerste drie goals was de snelle winger nauw betrokken. Na een goede kaats met Gino Pieter schoot Puril de bal diagonaal met een harde knal in de verre hoek. Het was daarna even afwachten op het volgende doelpunt, aangezien enkele kansen er niet ingingen. Puril wist na een half uur met een voorzet het hoofd van Lars de Voogd te vinden die de bal met een rake kopbal tegen de touwen werkte. Niet veel later was het Puril weer zelf die raak schoot. 

In de tweede helft werd het al snel 0-4 via Tim Eggly. Vanuit de tweede lijn schoot hij snoeihard via de binnenkant van de paal binnen. Daarna verslapte de ploeg van Van Galen een beetje. Zeeland Sport, die in de eerste helft enkele speldenprikjes uitdeelde, wist na wat geklungel achterin bij RBC de stand naar 1-4 te tillen. De Roosendalers herpakte zich weer en via een vrije trap bracht ook Pieter zichzelf op het scorebord. De verdedigende middenvelder loopt, sinds hij terug is van vakantie, nog altijd n op n.

Halverwege de tweede helft mocht ook Skender Memisi zijn opwachting maken. De middenvelder was sinds het duel met Grenswachters er niet meer bij, omdat het niet meer met het werk te combineren viel. Dat is inmiddels verleden tijd en hij fleurde zijn rentree met een doelpunt op. Kevin van Andel brak door op rechts en wist met een voorzet Memisi te bereiken die raak kopte. Tien minuten voor tijd was het ook topscorer Van Andel zelf die de stand naar 1-7 bracht.

RBC blijft de nummer zes in de vierde klasse B, al kwam er wel goed nieuws vanuit Hoogerheide en Welberg. Grenswachters speelde gelijk evenals Victoria'03. Daarmee is het gat met de koploper uit Putte nog maar vijf punten. Volgende week ontvangt de stadionclub weer een laagvlieger. BVV'63 uit Bergen op Zoom is dan de tegenstander.

Redouan el Allaoui, die vandaag niet in actie kwam, is vanaf volgende week weer wedstrijdfit. De buitenspeler kwam tot nu toe tot twee goals in de vierde klasse. Deion Goveia heeft besloten om zich te gaan concentreren op de tweede seizoenshelft. De aanvaller wil niets forceren. "Als het nu weer misgaat lig ik er negen maanden uit. Ik heb geen pijn, maar dat voelde ik toen ik inviel tegen NSV ook niet en toen ging het ook weer mis," zo zei Goveia in de rust. Momenteel traint hij aangepast onder leiding van verzorger Leen Boer.

Zeeland Sport - RBC 1-7 (0-3)
0-1 Puril
0-2 De Voogd
0-3 Puril
0-4 Eggly
1-4
1-5 Pieter
1-6 Memisi
1-7 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Mathijssen (Dalampekis), Boomaars; Pieter, Eggly, De Voogd (c); Puril, Van Andel, Tolenaars (Memisi)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd