Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC met goed gevoel uit het bekertoernooi

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-25 00:00:00 // 2927 keer bekeken

RBC is gisteravond uitgeschakeld door sv DOSKO in de tweede ronde van het bekertoernooi. De hoofdklasser uit Bergen op Zoom was met 1-4 te sterk.

Bij RBC ontbraken een aantal basisklanten in de voorhoede. Papito Puril kon niet van start en ook Redouan el Allaoui moest versterk laten gaan. Het was sowieso puzzelen voor hoofdcoach Martijn van Galen. Het middenveld Gino Pieter - Tim Eggly - Lars de Voogd werd uitelkaar gehaald. Eggly werd naast Danny Verstijlen in het hart van de verdediging geposteerd. Danny Mathijssen begon als rechtsback en Mike Schalk werd naar het middenveld gedirigeerd. RBC begon in een 4-3-3 opstelling, maar al snel werd overgeschakeld naar 4-4-2. DOSKO begon in vrijwel de sterkst mogelijke opstelling.

Zoals verwacht liet RBC de bal aan sv DOSKO, die daar eigenlijk weinig raad mee wist. Uitgespeelde kansen creerden zij het gehele duel niet. Het was daarom extra zuur dat de ploeg van Van Galen door drie standaardsituaties de das om werd gedaan. Na tien minuten werd de 0-1 al tegen de touwen gekopt uit een vrije trap. Na een kwartier kwam RBC weer op gelijke hoogte. Kevin van Andel, die een ware plaag was voor de DOSKO-defensie de eerste helft, strafte miscommunicatie achterin bij de Bergenaren af. Na de 1-1 gooiden de Roosendalers de schroom van zich af. RBC combineerde onder aanvoering van Mathijssen, die gemakkelijk het niveau aankon, er vrolijk op los en dat zorgde dat de thuisploeg de hoofdklasser naar achteren drukte. Van Andel was dichtbij zijn tweede doelpunt, maar nadat hij zijn directe tegenstander weer te slim af was, zag hij zijn inzet net voorlangs gaan.

Uit een corner van RBC kwam DOSKO echter weer op voorsprong. Schalk vergat zijn directe tegenstander buitenspel te zetten en die fout werd genadeloos afgestraft. Via de onderkant van de lat werd doelman Thierry Aarts kansloos gelaten. Zeven minuten later was het weer raak. Een Corner werd gemakkelijk binnengelopen. Vlak voor rust leek de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken, maar Van Andel schoot in kansrijke positie over.

In de tweede helft creerde RBC weinig. Van Andel kreeg twee man toegewezen en werd zo geneutraliseerd. Het schot van Pieter halverwege de tweede helft dat voorlangs ging was het enige noemenswaardige wapenfeit. Voor Van Galen was het ook duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Hij haalde Mathijssen eruit en ook Eggly werd naar de kant gehaald. Marcello van Daalhuizen kon daardoor weer minuten maken en liet enkele prachtige passes zien. Ondanks dat hij nog tijd nodig heeft om fit te geraken, ziet het er al een stuk beter uit dan anderhalve maand geleden. "Hij viel goed in, ik moet daar ook eerlijk in zijn. Dit heb ik nog niet van hem gezien op de training," zo was ook Van Galen verbaasd.

DOSKO had de buit inmiddels binnen, al moest Aarts nog tweemaal redding bieden op schoten uit de tweede lijn. Een corner in de slotfase werd nog wel in het doel getikt.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij nummer laatst Zeeland Sport en zal het vertrouwde middenveld weer van de partij zijn. De Zeeuwse ploeg wist nog geen enkel punt te pakken in de competitie.

RBC - sv DOSKO 1-4 (1-3)
0-1
1-1 Van Andel
1-2
1-3
1-4

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Eggly (Van Daalhuizen), Boomaars; Pieter, Mathijsen (El Allaoui), De Voogd (c), Tolenaars; Van Andel, Numanovic (Dalampekis)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd