Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Vlaggenschip zinkt naar de bodem

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-27 00:00:00 // 2710 keer bekeken

RBC heeft gisteravond de derby tegen SC Gastel niet in winst om weten te zetten. Hoofdcoach Martijn van Galen zag zijn elftal met 1-2 verliezen.

Aanvoerder Lars de Voogd kon niet spelen. De middenvelder was afgelopen donderdagavond door zijn enkel gegaan en moest verstek laten gaan. Aanvaller Kevin van Andel had last van een oorontsteking en dat was te merken. Geen enkele actie lukte.

RBC begon goed aan het duel. Met veel strijd werden de bezoekers naar achteren gedrukt. Kansen creerde RBC echter nauwelijks. Toch kwamen de Roosendalers op voorsprong toen de keeper van Gastel een enorme blunder beging en Andrej Numanovic binnen kon koppen. Lang konden de oranje-witten daar niet van genieten. Achterin ging niet veel later van alles mis en Gastel maakte 1-1.

De bezoekers werden sterker en in plaats van dat de ploeg van Van Galen de beuk erin gooide liep het vooral achteruit. Doelman Thierry Aarts wist met enkele reddingen de gelijke stand op het bord te houden. Redouan el Allaoui zag vlak voor het rustsignaal nog een schot uit de tweede lijn gepakt worden.

In de tweede helft leek RBC de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. De ingevallen Giovanni Verduijn zag een schot uit het doel geranseld worden en Numanovic schoot vanuit kansrijke positie op de vuisten van de goalie. Na het eerste kwartier zakte het niveau weer drastisch. Een schot vanuit de tweede lijn die in de kruising belandde werd RBC fataal in de laatste tien minuten.

Een vuist kon de ploeg van Van Galen niet meer maken. Het enigste lichtpuntje was de invalbeurt van Papito Puril. Hij scheerde een keer aan de rechterkant door tussen twee tegenstanders die hem alleen met een overtreding tegen de vlakte konden krijgen. De leiden arbiter wuifde een strafschop echter weg.

Door de nederlaag kan RBC na vanmiddag op de laatste plaats komen. Volgende week is Gino Pieter weer terug van vakantie. Deion Goveia zal vanaf volgende week de trainingen gaan hervatten. Marcello van Daalhuizen speelt vandaag met het tweede elftal mee om ritme op te doen. Lars de Voogd is volgende week ook weer inzetbaar.

RBC - SC Gastel 1-2 (1-1)
1-0 Numanovic
1-1
1-2

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Puril), Verstijlen, Eggly, Boomaars; Mathijssen, Tolenaars, Van der Kruyssen; El Allaoui (Verduijn), Numanovic, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd