Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC loopt weer achter de feiten aan

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-13 00:00:00 // 2876 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om het eerste thuisduel in winst om te zetten. Net als vorig jaar verloor het thuis van Grenswachters, 0-2.

De wedstrijd was bijna identiek aan het duel van afgelopen seizoen. "Ik had er van te voren nog zo voor gewaarschuwd. Tijdens de training van de week heb ik er aandacht aan geschonken en voor de wedstrijd ook nog. Ik heb zelfs het wedstrijdverslag van vorig seizoen erbij gepakt. We gaan het gehele seizoen, op een enkeling na, dit soort wedstrijden spelen. Dat besef moet heel snel komen bij de spelers," zo liet hoofdcoach Martijn van Galen weten.

RBC begon slap aan het duel en de ploeg uit Putte kwam regelmatig op de helft van de Roosendalers. Kansen kreeg het niet, maar RBC kon er ook weinig tegenover zetten. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor Grenswachters. Een vrije trap ging er direct in, waar doelman Thierry Aarts niet vrijuit ging. RBC kabbelde voort en beweging was er nauwelijks. Iedereen stond stil en passes over twee meter werden veelvuldig verkeerd gegeven, even zo vaak ging de bal na een foutieve pass over de zijlijn.

Uit een van de uitbraken van Grenswachters was het wel weer raak. De verdediging van RBC kreeg de bal niet weggewerkt en het schot uit de tweede lijn belandde in de verre hoek, 0-2. Van Galen greep meteen in. Mike Schalk werd ten faveure van Remko van der Kruyssen nog voor de rust gewisseld. RBC kreeg via Tim Eggly (kopbal) en Danny Verstijlen (schot) wel kansen op de aansluiting, maar goed keeperswerk zorgde er voor dat er geen doelpunt viel.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Passes kwamen niet aan of gingen over de zijlijn. De ingevallen Kevin van Andel was vlak na rust het dichtst bij een treffer. Hij zag zijn inzet net uit de verre hoek getikt worden. Ook in de spitspositie heeft RBC een enorm probleem. waar Andrej Numnovic vorige week nog twee honderd procent kansen kreeg, daar was hij nu volledig onzichtbaar. Als er een buitenspeler zijn directe tegenstander voorbij was dan was hij steevast te laat bij de eerste paal. Ook de aansluiting achter hem faalde. "Hij weet zelf ook niet hoe dat komt. Op de training doet hij het juist wel erg goed, maar in de wedstrijd komt het er niet uit," zo zei Van Galen. Uitgespeelde kansen kreeg RBC daarom niet. De mee naar voren gestuurde Verstijlen kopte nog een voorzet van Van Andel in het zijnet. Grenswachters was in de absolute slotfase nog dichtbij de 0-3, maar Aarts wist met een reflex de bal uit het doel te houden.

"Met spelers als Deion Goveia en Papito Puril spelen we deze ploeg kapot, maar die zijn op dit moment niet inzetbaar," zo stelde Van Galen. Puril komt volgende week nog niet in actie: "Nee, ik mag volgende week wel belasten, maar ik ga me richten op SC Gastel. Er komt nog steeds vocht in de enkel," zo vertelde Puril. "Ik heb 9 oktober een afspraak staan voor controle en dan hoop ik zo snel mogelijk te knallen," zo vertelde de goedlachse Goveia. "Ik ben nu drie keer per week voetbalgericht bezig met de fysiotherapeut om zo snel mogelijk fit te worden," zo besloot de spits.

RBC - Grenswachters 0-2 (0-2)
0-1
0-2

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Van der Kruyssen), Mathijssen, Verstijlen, Boomaars; De Voogd (c), Eggly, Memisi (Van Andel); Tolenaars, Numanovic, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd