Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zonder inspanning door naar volgende ronde

Gepost door:ForzaRbc // 2015-08-30 00:00:00 // 2739 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag eenvoudig de tweede ronde van de KNVB beker weten te bereiken. Op bezoek bij RKVV Rimboe werd het 0-7.

Hoofdcoach Martijn van Galen stelde Redouan el Allaoui en Papito Puril, allebei terugkerend van vakantie, meteen op in de basisopstelling. Vooral Puril liet met een aantal acties zijn klasse zien. Een voorzet nam hij in een keer vanuit de lucht en schoot de 0-1 binnen. De van TVC Breda overgekomen aanvaller moest ook snel weer het veld ruimen. Na een eerste tik op zijn enkel aan de rechterkant werd dit niet veel later opgevolgd door een volgende tik. Weliswaar verdiende hij daar een strafschop mee, maar hij moest wel geblesseerd het veld verlaten.

Remko van der Kruyssen schoot de penalty onberispelijk binnen. Hij was eerder al in het veld gekomen voor de geblesseerde Tim Eggly, die ook een schop te verwerken kreeg. "Ik verwacht zondag tegen Victoria'03 gewoon te spelen. Ik ben uit voorzorg naar de kant gegaan," zo stelde Eggly tegenover RBCFans.nl.

Na de 0-2 werd het snel 0-3 door opnieuw een strafschop. Weer was Van der Kruyssen de gevierde man. Afgelopen seizoen schoot hij, als vaste penaltynemer, ook alle strafschoppen binnen.

Na de rust voetbalde RBC in een laag tempo door. Doelman Thierry Aarts hoefde slechts een keer in te grijpen toen hij bij een doorgeschoten bal corrigerend moest optreden. Andries Tolenaars wist zich, net als afgelopen dinsdag, weer twee maal op het scorebord te brengen. De van WDS'19 overgekomen middenvelder lijkt zich steeds meer te ontpoppen als een makkelijk scorende speler. Momenteel is Tolenaars ook topscorer in het bekertoernooi van RBC met vijf treffers. Tussen de twee goals van Tolenaars door wist Skender Memisi een solo ook doeltreffend af te ronden. Het slotstuk was voor Danny Verstijlen. Een afgeslagen corner schoot hij met een droge knal binnen.

Volgende week begint voor RBC de competitie. Eerder was de wedstrijd aankomende zaterdagavond gepland, maar Victoria'03 had voor die avond in eerste instantie niet genoeg spelers. "Dus nu is het zondagmiddag half drie," zo liet vice-voorzitter Jos Hack weten. De club uit Oudenbosch wilde echter weer terug naar de zaterdagavond, waarna RBC weigerde om nog een keer te switchen. Victoria'03 - RBC gaat daardoor om half drie van start komende zondagmiddag.

Rimboe - RBC 0-7 (0-3)
0-1 Puril
0-2 Van der Kruyssen (strafschop)
0-3 Van der Kruyssen (strafschop)
0-4 Tolenaars
0-5 Memisi
0-6 Tolenaars
0-7 Verstijlen

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Boomaars; De Voogd (c), Eggly (Van der Kruyssen), Memisi, Tolenaars; Puril (Dalampekis), Numanovic (Verhulst), El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd