Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Cluzona is RBC counterend de baas

Gepost door:ForzaRbc // 2015-08-16 00:00:00 // 2844 keer bekeken

RBC is er gisteravond niet in geslaagd om het dorpentoernooi op haar naam te schrijven. De ploeg van hoofdtrainer Martijn van Galen verloor met 2-0 van zondag derdeklasser Cluzona.

De Roosendaalse club begon met een uitgedunde selectie aan het duel. Om uiteenlopende redenen konden verscheidende spelers gisteravond niet in actie komen. Daardoor waren er ook twee spelers van RBC U19 toegevoegd aan de selectie. 

Al snel werd duidelijk dat er twee totaal verschillende speltypes tegenover elkaar stonden. RBC kon en wilde het spel graag maken. Cluzona daarentegen koos voor de omschakeling. Regelmatig stonden zo'n acht spelers van Cluzona op de eigen zestien om bij herovering van de bal zo snel mogelijk richting het doel van Thierry Aarts te gaan. De verdediging van RBC kon de meeste tegenaanvallen in een vroeg stadium afbreken, maar halverwege de eerste helft was de eerste succesvolle uitbraak wel raak. Andries Tolenaars kwam mee op, omspeelde twee man, kon een kaats aangaan met een RBC-speler, maar probeerde nog een speler uit te spelen. De bal werd hierdoor veroverd door Cluzona. Een gapend gat door de afwezigheid van Tolenaars aan de rechterkant ontstond en binnen tien seconden werd de verkeerde keus van de van WDS'19 overgekomen speler genadeloos afgestraft, 1-0.

RBC had daarvoor al wel op voorsprong kunnen komen. Andrej Numanovic was met een kopbal dichtbij een treffer. De goed spelende Kevin van Andel zag tevens een hard schot net over zeilen. Het waren de enige noemenswaardige wapenfeiten van RBC in het gehele duel. Tot aan de zestien werd er door de ploeg van Van Galen prima gevoetbald, maar de goede eindpass ontbrak steeds. Niet dat de club uit Wouw deze eindpass er steeds uithaalde, maar de eigen RBC-spelers maakten steeds  de verkeerde keus. De bal werd te hard, te zacht, te hoog of helemaal niet gegeven. Andreas Dalampekis, die met de week beter gaat spelen, kwam in de tweede helft via een mooie een-twee met Van Andel vrij aan de rechterkant, wist met een prachtige beweging zijn tegenstander het bos in te sturen, maar ook bij hem ontbrak het aan de eindpass. De geheel vrijstaande spelers Remko van der Kruyssen en de ingevallen Jovanni van Nijatten werden niet bereikt, zijn lage voorzet belandde in de handen van de keeper.

Naarmate het duel vorderde probeerde RBC steeds meer de aanval te zoeken om de gelijkmaker te forceren. Dat zorgde er voor dat er steeds meer ruimte prijs werd gegeven. Uit een van de uitbraken werd bij de eerste paal een voorzet binnen geknikt. Door de ingevallen spelers Giovanni Verduijn, die een goede indruk achter liet, en Jovanni van Nijnatten werd RBC aanvallend steeds meer onmachtig, omdat het ontbrak aan fysiek. De ploeg van Van Galen wist wel een groot aantal hoekschoppen af te dwingen, maar geen enkele keer werd er een kans uit gecreerd. Doelman Aarts wist met een aantal reddingen de schade beperkt te houden.

"Ik vond ons veldspel behoorlijk goed," zo stelde hoofdtrainer Van Galen na afloop tegenover RBCFans.nl. "De 2-0 nederlaag was onnodig. We hebben wel te weinig gecreerd. Maar gezien het aantal spelers dat we misten, kunnen we hier verder mee. Giovanni Verduijn vond ik erg goed invallen," zo besloot Van Galen.

Cluzona - RBC 2-0 (1-0)
1-0
2-0

Opstelling RBC: Aarts; Dalampekis, Verstijlen, Mathijssen, Boomaars (Verduijn); De Voogd (c), Tolenaars, Memisi; Van der Kruyssen, Numanovic (Van Nijnatten), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd