Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC naar finale dorpentoernooi

Gepost door:ForzaRbc // 2015-08-12 00:00:00 // 2754 keer bekeken

RBC heeft sinds de eerste deelneming drie jaar terug de finale van het dorpentoernooi weten te bereiken. Door een gelijkspel tegen NSV (1-1) en een overwinning op HSC'28 (1-0) wist de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen zich te kwalificeren voor de eindstrijd.

NSV - RBC 1-1 (0-0)
RBC opende tegen gastheer NSV. De ploeg van Van Galen trok al snel het initiatief naar zich toe en creerde ook meerdere kansen. Een kopbal van Andrej Numanovic zeilde voorlangs. Even later omspeelde hij de keeper, maar een speler op de doellijn stond een goal in de weg. RBC had sowieso weinig geluk in de afronding, want drie maal stond de paal en een keer stond de lat een doelpunt in de weg.

De enige uitbraak in de tweede helft van NSV, dat nog geen kans had gecreerd, was wel meteen raak. Een voorzet vanaf rechts werd tegendraads binnen gekopt. Vlak voor tijd wist Numanovic de gelijkmaker op het bord te krijgen. De goed spelende Remko van der Kruyssen was andermaal zijn tegenstander te slim af en produceerde een voorzet die Numanovic met een kopbal in de verre hoek promoveerde tot doelpunt.

1-0
1-1 Numanovic

Opstelling RBC: Aarts; Tolenaars, Pieter, Verstijlen, Boomaars; Mathijssen, Eggly, Memisi (c); Van der Kruyssen, Numanovic, Van Andel

RBC - HSC'28 1-0 (0-0)
Net als voorgaande jaren had RBC het ook dit jaar weer traditioneel moeilijk met HSC'28. Nog nooit wist RBC een wedstrijd tegen de ploeg uit Heerle winnend af te sluiten op het dorpentoernooi. Vorig jaar werden er zelfs in drie kwartier zeven gele en een rode kaart getrokken voor spelers van HSC'28. Ook nu weer kon een speler voortijdig inrukken met een rode kaart.

RBC had gedurende het gehele duel wel het betere van het spel, maar kansen waren er nauwelijks. In de tweede helft was HSC'28 wel twee keer dichtbij de openingstreffer, maar een schot uit de tweede lijn die op de lat belandde en een goede redding van doelman Thierry Aarts zorgde er voor dat de nul gehandhaafd werd. RBC zag een inzet van Giovanni Verduijn ook op de lat terecht komen.

Vlak voor tijd was het raak via Kevin van Andel. De van Klundert overgekomen aanvaller wist een voorzet van Van der Kruyssen met een kopbal binnen te werken. 

Door het gelijke spel tegen NSV en de overwinning op HSC'28 speelt RBC aankomende zaterdag de finale in het dorpentoernooi tegen Cluzona.

1-0 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Dalampekis, Pieter, Mathijssen (Verstijlen), Boomaars; De Voogd (c), Eggly, Memisi (Tolenaars); Van Andel, Numanovic (Van der Kruyssen), Verduijn




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd