Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC vergooit kansen op promotie

Gepost door:Remy // 2015-05-25 00:00:00 // 3319 keer bekeken

Vorige week verschafte RBC zich een goede uitgangspositie door uit bij RCS met 2-4 te winnen. Het bleek echter niet genoeg om door te stoten naar de finale van de play-offs, want in de return vandaag in Roosendaal gaven de oranje-witten het volledig uit handen. Mike Alderson maakte nog wel de 1-0, maar na negentig minuten stond er 1-3 op het bord. In de verlenging ging het helemaal mis toen een directe vrije trap binnenvloog. Weg kansen op promotie en RBC blijft wederom steken in de vierde klasse. 

Ten opzichte van vorige week had trainer Erwin van der Woerdt n wijziging aangebracht in zijn startopstelling. Mo el Moussaoui werd fit genoeg geacht om aan de wedstrijd te beginnen. Backs Gino Pieter en Nicky Vromans, die vorige week geblesseerd uitvielen, waren ook hersteld.

Na een waarschuwingsschot van RCS kreeg RBC na zon vijf minuten een geweldige kans via Mike Alderson. Aanvoerder Lars de Voogd bereikte de goalgetter met een listig balletje, waarop Alderson de bal goed meenam, maar vervolgens op de uitkomende doelman stuitte. De thuisploeg speelde daarna wat teruggetrokken. Begrijpelijk, want er werd een marge van twee goals verdedigd, maar het zal niet de bedoeling zijn geweest dat RCS regelmatig gevaarlijk kon worden. Tweemaal werd een bal vanuit kansrijke positie snoeihard over het doel van Thierry Aarts geschoten, die ook redding moest brengen op een kopbal van dichtbij. 

RBC speelde veelal de lange bal, maar spits Mo Boulahyan kreeg amper bruikbare ballen zijn kant op. De 1-0 kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen, al ging daar wel een mooie aanval aan vooraf. Skender Memisi gaf voor op Alderson, die knap zijn tegenstander van zich afhield en uit de draai raak schoot. RBC leek op rozen te zitten, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. RCS-aanvoerder Mervin Niemantsverdriet gaf vanaf rechts een scherpe voorzet, die bij de tweede paal kon worden binnengetikt.

Vlak voor rust werd de trainer van RCS naar de tribune gestuurd, omdat hij fel reageerde toen een van zijn spelers met geel werd bestraft voor een charge op El Moussaoui. Commentaar op de leiding werd niet op prijs gesteld, want ook spelers van beide ploegen kregen geel voor praten.

In de rust wisselde Van der Woerdt beide Mos. Met name de wissel van El Moussaoui was begrijpelijk. Hij bleek helaas nog niet de aanjager zoals voor zijn blessure en had na een sprint teveel tijd nodig om weer op krachten te komen. Redouan el Allaoui en Andrej Numanovic waren de vervangers. 

In de tweede helft gaf RBC het in no time volledig uit handen en kwamen de bezoekers op 1-3. Eerst pakte Aarts een terugspeelbal in zijn handen, resulterend in een vrije trap in het zestienmetergebied. Niemantsverdriet ging niet voor de gebruikelijke pegel, maar zette een slalom in, waarbij hij gewillig over een uitgestoken been viel. De toegekende penalty werd gekeerd door Aarts, maar Yordi Nijland werd geen strobreed in de weg gelegd om de rebound binnen te trappen. Even later zorgde de uitblinkende Niemantsverdriet eigenhandig voor de derde Zeeuwse treffer, toen hij veel ruimte kreeg en de bal voorbij de uitkomende Aarts schoot.

RBC kwam telkens een stap te laat en even leek RCS al in de reguliere speeltijd door te drukken. De paal stond een vierde treffer echter in de weg. Daarna richtten de Roosendalers zich toch nog enigszins op en namen zij het heft in handen. De Voogd krulde een bal naast, een schotje van Numanovic werd gepakt door de doelman, evenals een kopbal van Pieter. Hoekschoppen en vrije trappen voldoende, maar tegen de sterke Zeeuwse luchtmacht was weinig te beginnen. Een afvallende bal werd nog net naast geschoten. Aan de overkant waren counters van RCS gevaarlijk, maar het nekschot bleef, ondanks soms wat defensief geklungel, achterwege.

Er moest dus verlengd worden in het Herstaco Stadion. In de eerste verlenging kreeg RBC alsnog de deksel op de neus. Een vrije trap werd ineens op doel geschoten, waarbij Aarts werd verrast in de korte hoek. Danny Mathijssen schoof vervolgens direct door naar het middenveld en ook Roy van Oeveren rukte veelvuldig mee op. Met nog enkele minuten in de tweede verlenging moest RCS verder met tien man, toen hun nummer twaalf zijn tweede gele prent kreeg. Ook aan RBC-zijde viel een rode kaart, maar die was voor de afscheidnemende Erwin van der Woerdt. 

De tijd drong en RBC voerde de druk nog wat op. De bal wilde echter niet goed vallen. Vlak voor tijd leek Alderson de 2-4 op zijn schoen te hebben, maar zijn inzet belandde via de handen van de doelman op de lat. Bij twee hoekschoppen en een vrije trap die kort daarop volgden meldde ook Aarts zich in het vijandelijke zestienmetergebied, maar zonder resultaat.

Zo vergooide RBC op onbegrijpelijke wijze twee mooie wedstrijden tegen SC Gastel en kans op promotie naar de derde klasse. Onder leiding van de nieuwe coach Martijn van Galen zal RBC volgend seizoen voor het derde jaar op rij uitkomen in de vierde klasse. 

RBC - RSC 1-4 (na verlenging, 1-1 bij rust)
1-0 Mike Alderson
1-1
1-2
1-3
1-4

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi (Giovanni Verduijn), Lars de Voogd (c), Remko van der Kruyssen; Mike Alderson, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui (Redouan el Allaoui).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd