Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zet goede stap richting finale nacompetitie

Gepost door:Remy // 2015-05-17 00:00:00 // 2756 keer bekeken

RBC is zondagmiddag uitstekend begonnen aan de nacompetitie. Uit bij RCS in Oost-Souburg trokken de mannen van trainer Erwin van der Woerdt met 2-4 aan het langste eind. Mike Alderson en Mo Boulahyan waren beiden tweemaal trefzeker.

Bij de Roosendalers stond al een aantal weken alles in het teken van fit worden en zo sterk mogelijk aan de strijd om een promotieticket beginnen. Dat bleef niet zonder resultaat. Gino Pieter, Nicky Vromans en Remko van der Kruyssen waren allen klaar om in de basis te beginnen.

Het was afwachten hoe sterk RCS zou zijn en welk strijdplan zij hadden bekokstoofd. De Zeeuwen waren weliswaar slechts als twaalfde geindigd in de Derde Klasse A, maar zij scoorden relatief vaak (43 keer in 26 duels) en kregen minder goals tegen dan de andere laagvliegers in hun klasse.

RCS groef zich in ieder geval niet in en kwam regelmatig op de helft van de oranje-witten, maar RBC had controle over de wedstrijd. Met de defensie voor het eerst sinds lange tijd weer op volledige sterkte kwam RBC voetballend onder elk potentieel gevaar uit, terwijl bij de thuisploeg achterin toch af en toe sprake was van wat onrust.

Er stond nog geen kwartier op de klok toen RBC de leiding nam. Topscorer Mike Alderson kreeg veel ruimte, dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen en schoot met links binnen. Kort daarna probeerde Pieter hetzelfde, maar zijn knal van afstand spatte op de lat uiteen. Van der Kruyssen had de 0-2 op zijn schoen, maar kreeg de bal op aangeven van Vromans niet in het doel. Toch werd de score nog voor rust verdubbeld. Jongeling Giovanni Verduijn kwam met een fraaie actie los van zijn tegenstander en gaf de bal precies op maat mee aan Mo Boulahyan, die koel de keeper passeerde.

RCS drong nog wel wat aan, maar kwam maar tot een tweetal kansen, twee keer via de rechtsbuiten. Eerst dwong hij Thierry Aarts met een snoeihard schot in de korte hoek tot een redding, daarna zeilde een schot met buitenkant rechts voorbij de verre paal. Ruststand derhalve 0-2.

Vroeg in de tweede helft leek RBC het tweeluik zo goed als te beslissen. Skender Memisi gaf vanaf rechts een perfecte voorzet op Alderson. De aanvaller probeerde het ineens en hoewel hij de bal niet vol raakte, gaf hij m wel de juiste richting mee en was het genoeg om de RCS-doelman te kloppen.

Nog een goal erbij en de return in Roosendaal zou een formaliteit zijn, maar zover wilden de Zeeuwen het niet laten komen. Met nog ruim een halfuur voor de boeg deden zij wat terug met een schot vanaf de linkerflank: 1-3. De thuisploeg geloofde er weer in en zette RBC bij tijd en wijle aardig onder druk. Ook fysiek werd er een tandje bijgegooid, wat resulteerde in pittige overtredingen op onder meer Vromans en Pieter, die kort na elkaar met blessures naar de kant moesten. Tijmen Bot en Mike Schalk waren hun vervangers.

Richting het einde had RBC moeite om onder de druk uit te voetballen, maar de oranje-witten kregen er telkens wel een voetje tussen als een speler van RCS in kansrijke positie wilde uithalen. Daarnaast kreeg Aarts hulp van de paal bij een pegel van afstand. Bij een uitbraak in blessuretijd wist RBC de marge toch weer op drie te brengen. Alderson werd de diepte ingestuurd, hield op snelheid en slimheid twee man van zich af en gaf de bal uitstekend af op de vrijstaande Boulahyan, die wederom uiterst koel bleef en zijn tweede van de middag liet aantekenen. De doelpuntenmaker mocht daarna naar de kant, waardoor ook zijn maatje Mo el Moussaoui zijn rentree kon maken.

In de absolute slotfase kreeg RBC toch nog een kleine domper te verwerken. RCS scoorde een tweede maal, toen een voorzet van de rechterkant werd binnengekopt. In tegenstelling tot de Europese competities tellen voor de nacompetitie uitdoelpunten namelijk niet dubbel bij een gelijke stand over twee wedstrijden. Dat betekent dat RBC bij de wedstrijd in Roosendaal, maandag 25 mei om 14.30 uur, maximaal met n goal verschil mag verliezen om zonder verlenging de finale van de nacompetitie te behalen. Alsnog een prima uitgangspositie uiteraard.

RCS RBC 2-4 (0-2)
0-1 Mike Alderson
0-2 Mo Boulahyan
0-3 Mike Alderson
1-3
1-4 Mo Boulahyan
2-4

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter (Mike Schalk), Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Tijmen Bot); Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd (c), Skender Memisi; Mike Alderson, Mo Boulahyan (Mo el Moussaoui) en Giovanni Verduijn.

Andere uitslag nacompetitie:
Steen SC Gastel 0-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd