Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verslaat kampioen Steenbergen

Gepost door:ForzaRbc // 2015-05-10 00:00:00 // 2891 keer bekeken

RBC heeft vandaag een goede generale afgewerkt voor komend weekend. In het eigen Herstaco Stadion werd kampioen Steenbergen op een 2-1 nederlaag getrakteerd. 


In de opstelling ontbrak Gino Pieter. De verdediger heeft nog teveel last van vocht in zijn enkel, waardoor het onverantwoord was om te spelen. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd overgenomen door de 15-jarige Tijmen Bot. Hij had samen met routinier Danny Mathijssen de taak om 'het gevaar' Mike de Nijs af te stoppen. De Nijs kwam er echter niet aan te pas. Bot bleef fier overeind. 

RBC kwam al vroeg op voorsprong. Mike Alderson werd via de rechterkant weggestuurd en schoot de bal diagonaal hard binnen. Daarna bleef RBC de betere van de twee. Verder dan wat afstandsschoten die naast gingen kwam Steenbergen niet. Via een blunder van doelman Thierry Aarts kwamen de blauw-witten toch weer langszij. Aarts probeerde een terugspeelbal richting Mathijssen te passen, maar de inlopende De Nijs zag hij echter over het hoofd. De bal kwam tegen de aanvaller aan, waarna de bal in het doel belandde. Vlak voor rust kreeg Steenbergen wel de eerste kans van de wedstrijd, toen een voorzet aan iedereen voorbij ging en een speler oog in oog met doelman Aarts kwam. De RBC-goalie hield de inzet echter knap tegen.

Gedurende de eerste helft moest bij RBC alweer een geblesseerde speler eraf. De 15-jarige Siebe Pal moest zich laten vervangen, omdat hij last had van zijn lies. Andrej Numanovic nam zijn plek in.

In de tweede helft kwamen bij RBC enkele geblesseerde spelers terug in het elftal. Nicky Vromans was de eerste speler die na een uur zijn opwachting mocht maken. Sinds het duel met NSV begin maart stond de snelle linksback aan de kant. Een kwartier voor tijd kwam ook Remko van der Kruyssen binnen de lijnen. Vlak daarvoor was RBC weer op voorsprong gekomen. Mohamed Boulahyan werd weggestuurd, kapte zijn directe tegenstander en de doelman uit, waarbij die laatste het been van RBC's nummer negen vastpakte, waarna een penalty volgde. Aanvoerder Lars de Voogd schoot de bal onberispelijk in de kruising.

Daarvoor zag RBC twee maal een inzet op de lat belanden. Eerst schampte een inzet vanuit de tweede lijn de lat, even later werd een scrimmage de oranje-witten bijna fataal. De inzet werd echter vijf meter voor de goal tegen de lat gewerkt. Doelman Aarts onderscheidde zich in de tweede helft nogmaals door weer als winnaar uit de strijd te komen toen een doorgebroken Steenbergenaar op weg was naar hem.

Na de 2-1 werd RBC weer sterker. Mike Alderson had de beslissing op zijn schoen toen hij twee maal alleen voor de doelman kwam. Zijn eerste inzet werd tegengehouden, en de tweede inzet werd vlak voordat hij wilde uithalen over de achterlijn gewerkt. De Voogd zag nog een schot vanuit de tweede lijn op de lat belanden. Steenbergen zag in de absolute slotfase nog een inzet in het zijnet gaan. 

Door de winst van Philippine in het duel met RCS is die laatste club de eerste tegenstander in de nacompetitie. Op 17 mei begint voor RBC de nacompetitie met als doel promotie naar de derde klasse.

RBC - Steenbergen 2-1 (1-1)
1-0 Alderson
1-1 De Nijs
2-1 De Voogd (penalty)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen, Bot, Van Oeveren; De Voogd (c), Memisi, El Allaoui (Vromans); Pal (Numanovic), Boulahyan (Van der Kruyssen), Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd