Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC onderuit tegen DIOZ

Gepost door:Remy // 2015-05-03 00:00:00 // 2926 keer bekeken

Zondagmiddag heeft RBC de derde competitienederlaag van het seizoen geleden. In Zegge trok DIOZ met 3-1 aan het langste eind, na een 2-0 ruststand. Mo Boulahyan scoorde RBC's enige treffer.

Vanwege de vele afwezigen trad RBC aan met liefst vier B-junioren in de basis. De 16-jarige Wessel Sloof verving Thierry Aarts onder de lat, omdat de eerste doelman vanwege privomstandigheden ontbrak. De rechtsbackpositie werd ingevuld door de 15-jarige Justin den Tenter, op het middenveld speelde Sebastian Verhulst (16) en Siebe Pal (15) begon links voorin. Danny Mathijssen kon tegen de verwachting in toch aan de wedstrijd beginnen, terwijl Lars de Voogd op de bank plaatsnam.

Ook tegenstander DIOZ kon niet beschikken over de eerste keuze in het doel. De Zeggenaren losten dat echter niet op met jeugd, maar met extra routine, hl veel routine. De 52-jarige keeper van het vierde elftal maakte daarom zijn opwachting.

Na een eerste speldenprikje van DIOZ nam RBC voorzichtig de overhand. Redouan el Allaoui liet mooie acties zien en leverde enkele goede voorzetten af, maar de reuzen achterin bij DIOZ hadden de zaken aardig op orde. Ook de keeper deed zijn werk naar behoren, toen hij binnen korte tijd drie reddingen verrichtte. Daarnaast werd nog een bal van de lijn gehaald.

Waar RBC het in een verder zeer matige eerste helft naliet om te scoren, was DIOZ uiterst effectief. Twee situaties waarbij de oranje-witten er verdedigend niet goed uitzagen werden keihard afgestraft. Nog voor rust verloor RBC Zakaria ben Slimane met een blessure aan de kaak. De Voogd moest daarom eerder dan verwacht zijn rentree maken.

De tweede helft, met Andrej Numanovic in plaats van El Allaoui, kwam RBC een stuk beter voor de dag. DIOZ werd flink onder druk gezet en de Roosendalers creerden kans op kans. Eerst krulde Mike Alderson een bal net naast en daarna ranselde de keeper nog wat ballen uit zijn doel en werd wederom een kansrijke inzet door een verdediger van de lijn gehaald. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en kwam er uiteindelijk ook. Mohamed Boulahyan stond aan het eind van een goede aanval over de linkerflank, waar gelegenheidslinksback Skender Memisi een grote rol in had.

De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt verdiende de gelijkmaker, maar pogingen van onder meer Den Tenter, de ingevallen Giovanni Verduijn en Alderson leverden geen goal op. DIOZ bleef met kunst- en vliegwerk overeind en gokte zelf op de counter. Daarmee was het in de slotminuut nog succesvol, toen het aan de linkerkant van RBC helemaal openlag: 3-1.

Een onverdiende nederlaag, die verder weinig consequenties heeft, al is DIOZ hiermee vooralsnog wel de enige club waartegen RBC tweemaal niet wist te winnen. Volgende week sluit RBC de reguliere competitie in eigen huis af tegen kampioen Steenbergen. 


DIOZ - RBC 3-1 (2-0)
1-0
2-0
2-1 Mo Boulahyan
3-1

Opstelling RBC:
Wessel Sloof; Justin den Tenter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Skender Memisi; Sebastian Verhulst, Zakaria Ben Slimane (Lars de Voogd), Redouan el Allaoui (Andrej Numanovic); Mike Alderson, Mo Boulahyan en Siebe Pal (Giovanni Verduijn). 

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys - WVV'67 3-0
METO - NSV 1-4
Nieuw Borgvliet - Grenswachters 0-1
Noordhoek - ODIO 2-2
Steenbergen - SVC 6-1
HSC'28 - SC Gastel 0-2

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd