Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC simpel langs METO

Gepost door:ForzaRbc // 2015-04-26 00:00:00 // 2842 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag simpel drie punten toegevoegd aan het totaal. In Hoogerheide zegevierde de ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt met 0-3.

Vlak voor rust brak er even paniek uit onder de RBC-aanhang toen Gino Pieter zichzelf liet wisselen. "Het is niet erg. Bij die overtreding die ik maakte in het begin van het duel blesseerde ik me aan mijn enkel. Ik ben uit voorzorg naar de kant gegaan. Er is niets aan de hand," zo liet een breed lachende Pieter weten tegenover RBCFans.nl na het rustsignaal.

RBC had bij de rust al een voorsprong te pakken. Uit een corner wist Mohamed Boulahyan uit de draai de 0-1 tegen de touwen te werken. Het was een van de spaarzame kansen die RBC verzilverde in de eerste helft. METO trok zich in de eerste helft ver terug op de eigen helft. Ook noodgedwongen, omdat RBC bij balverlies er bovenop zat. Buiten een schietkans uit de tweede lijn van Boulahyan, die stijlvol door de goalie van METO werd gepakt, kwam RBC niet. In de slotfase van de eerste helft moest doelman Thierry Aarts nog redding brengen op een schot vanuit de tweede lijn.

Doordat Pieter zichzelf liet vervangen, maakte Tijmen Bot zijn officile debuut in het eerste elftal van RBC. De 15-jarige speler van RBC U17 viel meteen op met zijn enorme lengte en lange passes.

In de tweede helft was het verzet van de thuisploeg snel gebroken. Lars de Voogd schoot een afgeslagen corner binnen, 0-2. Daarna kreeg RBC enkele kansen om de derde op het bord te krijgen. Vooral Boulahyan kreeg een uitgelezen mogelijkheid. Uit een voorzet van Mike Alderson hoefde hij de bal alleen maar binnen te tikken, maar hij schoot naast de bal. METO kreeg nog een kans uit een standaardsituatie. Er ontstond een scrimmage, maar telkens stond Aarts in de weg en ook de lat bracht redding. In de slotfase kreeg RBC nog twee kansen, waarvan er een verzilverd werd. Alderson werd vrij voor de keeper gezet, maar zijn lob ging hoog over. In de blessuretijd wist hij zichzelf met een schot alsnog op het bord te krijgen, 0-3.

RKVV METO - RBC 0-3 (0-1)
0-1 Boulahyan
0-2 De Voogd
0-3 Alderson

Opstelling RBC:  Aarts; Schalk, Pieter (Bot), Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c) (Verduijn), Memisi, Ben Slimane (Numanovic); El Allaoui, Boulahyan, Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd