Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Kansen missend RBC maakt Steenbergen kampioen

Gepost door:ForzaRbc // 2015-04-19 00:00:00 // 3096 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag de vele kansen niet weten om te zetten in doelpunten. Zelfs een penalty kon daar geen verandering in brengen. Noordhoek wist vlak voor tijd de onverdiende gelijkmaker binnen te schieten. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt moest nog alle zeilen bijzetten om niet als verliezer van het veld te stappen. De lat bracht in de absolute slotfase nog redding. Door het puntverlies van RBC kan het Steenbergen niet meer achterhalen. De club uit de gelijknamige stad wist vanmiddag door het gelijke spel van RBC het kampioenschap in de vierde klasse B te veroveren.

Tijdens het duel met Noordhoek verloor RBC nog wel een geblesseerde speler. Jordy van Dongen moest van het veld gedragen worden. Zijn vervanger halverwege de eerste helft was Zakaria ben Slimane. In de eerste helft golfde het spel op en neer. Doelman Thierry Aarts speelde weer een uitmuntende partij. Waar hij vorige week een beschamende nederlaag voorkwam, redde hij nu ook weer enkele keren bekwaam op kansen van de bezoekers. De thuisploeg wist echter ook een flink aantal kansen te ontplooien. Mike Alderson, Lars de Voogd, Redouan en Allaoui en Skender Memisi zagen hun kansen stranden. Ook een goede kopbal van Mohamed Boulahyan werd uit het doel getikt. Alderson wist in het tweede gedeelte van de eerste helft wel tot scoren te komen. Een voorzet van Gino Pieter werd niet goed verwerkt door de doelman, waarna RBC's topscorer de bal binnen wist te werken.

In de tweede helft was Noordhoek rijp voor de slacht. RBC creerde kans na kans, maar wist maar niet de tweede op het bord te krijgen. "Op de training schieten ze steevast alles in de kruising, dan sta ik gewoon aan de grond genageld," zo verklaarde doelman Aarts na afloop. Een kwartier voor tijd kwam Andrej Numanovic in het veld voor de moegestreden Boulahyan. De invaller werd vlak na zijn invalbeurt tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied en kreeg een penalty. Doordat vaste penaltyspecialist Remko van der Kruyssen afwezig was vanwege een blessure, moest een andere speler de toegekende strafschop nemen. Een lijstje met namen wie na Van der Kruyssen de strafschoppen moeten nemen ontbreekt bij RBC. Normaal gesproken zou Numanovic zelf de aangewezen persoon zijn voor deze klus. Hij gaf de bal echter aan Ben Slimane. Geen enkele speler protesteerde, evenals de hoofdcoach niet. De keeper pakte de zwak ingeschoten penalty. 


Niet veel later kreeg RBC een vrije trap toegekend vlak buiten het strafschopgebied. Ben Slimane  de vrijetrappenspecialist van RBC  werd echter weggestuurd door hoofdcoach Van der Woerdt. Gino Pieter ging achter de bal staan en schoot zijn inzet in de muur.

Vlak voor het eindsignaal kwam Noordhoek op gelijke hoogte. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt, waarna de bezoekers de gelijkmaker op het bord zetten. Vlak daarna leek RBC nog een nederlaag te lijden, maar een prachtig schot kwam tegen de lat aan. 

RBC - Noordhoek 1-1 (1-0)
1-0 Alderson
1-1

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Dongen (Ben Slimane); De Voogd (c), Memisi, El Allaoui; Pal (Verduijn), Boulahyan (Numanovic), Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd