Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Bloedeloos gelijkspel bij hekkensluiter Nieuw Borgvliet

Gepost door:Remy // 2015-04-12 00:00:00 // 3070 keer bekeken

Eenieder die nog een laatste sprankje hoop had dat RBC dit seizoen het kampioenschap zou kunnen veroveren in de vierde klasse B zal dat zondagmiddag verloren zijn. Terwijl koploper Steenbergen gewoon met 2-1 won van ODIO, speelde RBC niets klaar in Bergen op Zoom. Op sportpark De Markiezaten bleven de Roosendalers steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter Nieuw Borgvliet.

Dat de lappenmand bij RBC flink is volgestroomd, werd nog maar eens duidelijk toen zowel Remko van der Kruyssen als Mo el Moussaoui met krukken het sportpark op kwam. Ook Nicky Vromans liep nog behoorlijk te hinken. Trainer Erwin van der Woerdt deed daarom een beroep op linksback Jordy van Dongen. Voorin keerde Mo Boulahyan na maanden blessureleed terug in het elftal.

Voordat de wedstrijd kon beginnen liep het al tegen drie uur. Het mocht toch geen verrassing heten dat Nieuw Borgvliet in het oranje zou aantreden, desondanks was RBC vergeten de witte uitshirts in te pakken. Aangezien Borgvliet haar uitshirts al had uitgeleend aan een ander team, moesten de witte tricots alsnog worden opgehaald in Roosendaal. Het blijft amateurvoetbal zullen we maar zeggen.

Helaas werd dat gedurende de wedstrijd nogmaals pijnlijk duidelijk. De tweentwintig op het veld hadden dusdanig veel moeite om de bal bij iemand met hetzelfde shirt te krijgen, dat dat niet alleen op het slechte veld gestoken kan worden. Slechts een paar kansen creerde RBC voor de pauze. Mike Alderson schoot uit een voorzet van Redouan el Allaoui op de doelman en de keeper greep ook in toen RBCs topscorer een indraaiende bal van GIno Pieter met het hoofd richting de doelmond zond. Een poging van Skender Memisi viel net naast de goal. Boulahyan liet met enkele fraaie bewegingen zien dat hij er weer was, maar een schot tussen de palen was nog een brug te ver.

Ook van de kant van Nieuw Borgvliet was het erg pover. Voor de oranje-zwarten viel eigenlijk geen fatsoenlijke kans te noteren. De lange ballen naar voren konden simpel onschadelijk worden gemaakt als oplettend werd verdedigd. Toen Roy van Oeveren dat eenmaal niet deed en moest corrigeren, kon hij dat direct bekopen met een gele kaart en dus een wedstrijd schorsing.

In de tweede helft werd het er niet beter op, integendeel. De thuisploeg realiseerde zich al vrij snel dat het zomaar het veertiende punt van deze competitie zou kunnen gaan pakken, wat sommige spelers spontaan kramp in de kuiten bezorgde. Het spel lag meer en meer stil vanwege overtredingen, pijntjes en omdat ballen lukraak werden weggetrapt. Van voetbal was nog minder sprake dan daarvoor.

RBC probeerde het nog wel door Pieter mee naar voren te sturen en eerder de lange bal te kiezen, maar de Roosendalers slaagden er niet in de Bergse goalie nog aan het wankelen te brengen.

Gelukkig was het niet louter kommer en kwel in Bergen op Zoom. De zon scheen onophoudelijk.

Nieuw Borgvliet RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Zakaria ben Slimane), Roy van Oeveren, Jordy van Dongen; Skender Memisi, Lars de Voogd (c), Redouan el Allaoui; Mike Alderson, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Siebe Pal.

Overige uitslagen:
HSC28 NSV 2-1
Lepelstraatse Boys Grenswachters 2-3
DIOZ SVC 5-1
METO SC Gastel 0-7
Noordhoek WVV67 3-2
Steenbergen ODIO 2-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd