Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC op 't gemakje langs SVC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-03-29 00:00:00 // 2974 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag in een regenachtig duel simpel met 4-0 weten te winnen van SVC in het Herstaco Stadion. De bezoekers eindigden het duel, net als in Standdaarbuiten, met tien man. Een verdediger van de blauw-witten pakte in de tweede helft zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Ook RBC eindigde het duel met tien man. Vier spelers moesten gedurende het duel geblesseerd het veld verlaten.

Mohamed el Moussaoui was de eerste speler die niet meer verder kon. Halverwege de eerste helft moest hij zich laten vervangen door Mitch Klijn, nadat hij door een overtreding niet verder kon. Klijn haalde het einde ook niet. Net na de rust trok hij een sprint, waarbij hij geblesseerd raakte aan de hamstring. De nummer tien van RBC probeerde nog een keer aan te zetten, maar ook hij kon niet verder. Vlak daarna was Redouan el Allaoui aan de beurt, die zich ook liet vervangen. Tien minuten voor tijd kon Remko van der Kruyssen niet meer door, vanwege een pijnlijke enkel. Hij kon zelf niet meer richting de catacomben en moest ondersteund worden door twee man van RBC. De thuisploeg was echter al door zijn wisselmogelijkheden heen en moest verder met tien man. Op dat moment stond SVC ook al met tien man.

Ondanks de personele problemen gedurende de wedstrijd had de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt geen kind aan SVC. RBC hield het tempo laag, maar de bezoekers waren te zwak om daar iets tegenover te zetten. De Roosendalers wisten vrijwel elke kans meteen te verzilveren. Mike Alderson werd vrijgezet voor de doelman en schoot de 1-0 binnen. Even later stuurde Skender Memisi de geheel vrijstaande Alderson weer weg met een boogbal. De bal viel tussen de keeper en RBC's nummer twintig in, maar de aanvaller wist met de punt van de schoen de bal net langs de keeper in het doel te krijgen, 2-0. Vlak voor rust werd het ook nog 3-0. Remko van der Kruyssen pikte de bal op na een scrimmage, kapte de keeper en een verdediger uit, en schoot binnen.

Na de rust ging het iets minder soepel met de kansen die RBC kreeg, ook omdat het veld steeds slechter werd door de hevige regenval. De ingevallen Siebe Pal leek op weg naar zijn eerste doelpunt voor de oranje-witten, maar oog in oog met de goalie schoot hij na een omtrekkende beweging in het zijnet. Roy van Oeveren zag zijn rebound uit de tweede lijn uit de kruising getikt worden, Alderson zag zijn schot net over de kruising heen zeilen en Van der Kruyssen zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. 


Uit een van de vele corners was het echter wel raak. De bal werd niet goed weggewerkt, waarna Gino Pieter zijn vijfde goal voor RBC op zijn naam schreef, 4-0. RBC, dat niets te duchten had van de tegenstander, speelde het duel daarna rustig uit.

RBC - SVC 4-0 (3-0)
1-0 Alderson
2-0 Alderson
3-0 Van der Kruyssen
4-0 Pieter

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Memisi, El Allaoui (Numanovic); Van der Kruyssen, El Moussaoui (Klijn/Pal), Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd