Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Drie punten voor RBC na spektakelstuk tegen ODIO

Gepost door:Remy // 2015-03-22 00:00:00 // 3333 keer bekeken

RBC heeft zaterdagavond voor de derde keer in vier wedstrijden een zege geboekt met het kleinst mogelijke verschil. In een doelpuntrijk duel tegen ODIO trokken de Roosendalers in het Herstaco Stadion met 4-3 aan het langste eind. 

Na een schorsing van tien duels keerde Skender Memisi terug in het basiselftal van RBC. Hij speelde links op het middenveld. Achterin startte Danny Mathijssen op de linksbackpositie en vormden Gino Pieter en Roy van Oeveren het centrum dat de Ossendrechtse spits onschadelijk moest maken bij de snelle counters van de bezoekers. 

Net als tegen SC Gastel kende de ploeg van Erwin van der Woerdt ook bij deze zaterdagavondwedstrijd een droomstart. De keeper van ODIO greep maar half in op een vrije trap van RBC, waarna Pieter de bal in het doel kon werken en zo zijn vierde competitiegoal liet noteren. Nog geen minuut later werd Mike Alderson vrijgespeeld en RBCs topscorer wist eenvoudig de doelman te omspelen om vervolgens de score te verdubbelen. De bezoekers hadden geen antwoord op de positiewisselingen bij RBC en leken klaar om geslacht te worden. Pieter schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied op de lat, terwijl ook een kopbal van Alderson het aluminium trof. Er stonden toen amper tien minuten op de klok, RBC wervelde over het veld. 

De Roosendaalse storm ging daarna wat liggen en vrijwel uit het niets scoorde ODIO de aansluitingstreffer. Keeper Thierry Aarts keerde een kopbal uit een vrije trap, maar de bal viel precies voor de voeten van Maikel van der Poel, die simpel kon binnentikken. Binnen de kortste keren was de marge van twee goals echter alweer hersteld. Een mislukte voorzet van Redouan el Allaoui, die zijn directe tegenstander een bijzonder lastige avond bezorgde, zeilde bijna het doel in, maar kon nog net onder de lat worden uitgetikt door de Ossendrechtse goalie. Wederom was de ingreep echter onvoldoende, want Andrej Numanovic kopte raak uit de rebound.

Nog voor rust liet RBC de bezoekers echter opnieuw terug in de wedstrijd komen. In een n-tegen-n-situatie greep doelman Aarts wat ongelukkig in, waarbij hij uiteindelijk de bal veroverde maar ook de tegenstander raakte. Een twijfelgeval, dat de overigens uitstekend leidende arbiter deed besluiten tot het geven van een strafschop en een gele kaart. RBCs 15-jarige reservekeeper Rick Eichelsheim kon daardoor op de bank blijven, maar Aarts werd vanaf elf meter kansloos gelaten door ODIOs goalgetter Elenbaas. 

Meteen na de rust bleek dat de bezoekers weer alle geloof hadden in een resultaat. Zij wisten wat meer uit de verdrukking te blijven en pompten de ballen naar voren. Veel van die ballen vielen net over de Roosendaalse verdediging heen, waardoor de oranje-witten alle zeilen bij moesten zetten. Dat lukte echter niet toen Elenbaas werd vrijgespeeld en de spits de bal in de verre hoek voorbij Aarts schoot. Geheel onverwachts en geheel onnodig stond er een gelijke stand op het bord in een wedstrijd die na een kwartier al lang en breed beslist had moeten zijn.

Even lag het initiatief bij ODIO en de bezoekers kregen nog een aardige kans met een schot dat over het doel vloog. Daarna was RBC weer de bovenliggende partij. Alderson schoot na een prachtige aanval net naast en ook een poging van Memisi belandde niet tussen de palen. El Allaoui, Remko van der Kruyssen en de sterk ingevallen junior Siebe Pal glipten regelmatig langs Ossendrechtse tegenstanders, maar hoewel de vijandelijke defensie piepte en kraakte, hield deze wel stand. Totdat Van der Kruyssen met nog een kwartier te gaan aan een schitterende slalom begon, het strafschopgebied indook en vanuit een lastige hoek hard raak schoot: 4-3.

ODIO probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar de RBC-defensie bleef overeind en in de tegenstoot kon RBC nog gevaar stichten via Pal, El Allaoui en Alderson. Hun inzetten waren echter niet lastig genoeg om de Ossendrechtse goalie voor een vijfde maal te verschalken. 

RBC ODIO 4-3 (3-2)
1-0 Gino Pieter
2-0 Mike Alderson
2-1
3-1 Andrej Numanovic
3-2
3-3
4-3 Remko van der Kruyssen

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Mike Schalk (Mitch Klijn), Gino Pieter, Roy van Oeveren, Danny Mathijssen; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd (c), Skender Memisi; Mike Alderson, Andrej Numanovic (Siebe Pal) en Redouan el Allaoui.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd