Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Vroege goal in Putte genoeg voor periodetitel

Gepost door:Remy // 2015-03-15 00:00:00 // 2929 keer bekeken

RBC heeft zondagmiddag de titel in de tweede periode in de wacht gesleept. Een benauwde, maar verdiende 0-1 overwinning op Grenswachters was daarvoor voldoende. Al in de tweede minuut was Mo el Moussaoui de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Roosendalers hadden wat recht te zetten in het grensdorp. Vroeg in het seizoen gingen de Grenswachters immers met een 0-2 zege aan de haal in het Herstaco Stadion, toen hun goudhaantje Gino Boer twee keer optimaal profiteerde van defensief geklungel. Bovendien stond de tweede periodetitel op het spel, waarop ook de thuisploeg nog een theoretische kans maakte.

Met Roy van Oeveren, Remko van der Kruyssen en aanvoerder Lars de Voogd keerden ten opzichte van vorige week drie vaste basisspelers terug in het elftal van trainer Erwin van der Woerdt. Van Oeveren stond opgesteld als linksback, op de plaats van de met een voetbreuk kampende Nicky Vromans. El Moussaoui begon in de punt van de aanval.

RBC startte uitstekend aan de wedstrijd. Uit een prima voorzet van Redouan el Allaoui kopte El Moussaoui al in de tweede minuut raak. Grenswachters leek danig van slag en kwam aanvankelijk niet aan voetballen toe. De oranje-witten lieten echter na om verder afstand te nemen. Onder andere een kopbal van opnieuw El Moussaoui ging net naast.

Op den duur nam het offensief van RBC af en kwam het fysiek sterke Grenswachters vaker over de middenlijn. Doelman Thierry Aarts werd echter niet echt in de problemen gebracht en het centrale duo Danny Mathijssen-Gino Pieter had goed grip op de gevaarlijke spitsen van de thuisploeg. De bezoekers moesten al wel snel hun eerste wissel toepassen. De niet fitte Andrej Numanovic werd vervangen door jongeling Siebe Pal. In de laatste minuten voor rust zette RBC weer wat meer aan, maar gescoord werd er niet meer op sportpark De Buizerd, waardoor in de tweede helft nog alles mogelijk was.

Die tweede helft lag kort na aanvang langdurig stil, toen arbiter Smits een bal vol in het bebrilde gelaat kreeg. De scheidsrechter moest worden opgelapt, maar kon uiteindelijk verder. Veel vlot lopende aanvallen werden in het tweede bedrijf niet meer waargenomen. Er werden vooral veel duels uitgevochten en ook RBC verzandde steeds meer in het spelen van de lange bal. Daaruit ontstonden nog wel enkele gevaarlijke situaties, maar de doelman van Grenswachters hield inzetten van Mike Alderson en El Moussaoui uit het doel. Uit een hoekschop kreeg Alderson opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn schot uit de draai werd wederom gekeerd.

Met de kleine marge bleef het oppassen voor de ploeg van Van der Woerdt. Grenswachters bleef immers in een resultaat geloven en had al eerder in het seizoen aangetoond te kunnen terugvechten na een achterstand. Zij zochten wat opportunistischer de aanval, maar het leverde niet veel meer op dan een overzeilende vrije trap van Belde en een afstandsschot van De Bruijn dat naast het doel van Aarts verdween.

Aan RBC-zijde leek Alderson het duel te gaan beslissen toen hij kon profiteren van een fout achterin bij Grenswachters, maar hij ging over het been bij de uitstormende doelman. RBC wilde een strafschop en verzorger Leen Boer zou later verklaren dat Alderson de noppen van de keeper in zijn voet had staan, maar de scheidsrechter stond te ver van de situatie af om deze goed te beoordelen en greep niet in. Even later schoot Mathijssen een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek op de vuisten van de doelman. Intussen was Sebastian Verhulst in de ploeg gekomen en hij bleef ondanks zijn geringe fysiek weer uitstekend overeind. Even na half vijf klonk het fluitsignaal voor de laatste keer en konden de moegestreden RBCers de periodetitel gaan vieren.

Volgende week treft RBC opnieuw een ploeg waarmee het nog een appeltje heeft te schillen. Het Ossendrechtse ODIO wist RBC begin november op 0-0 te houden, waardoor de oranje-witten destijds de eerste periodetitel misliepen. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond in het Herstaco Stadion. Aftrap 19.30 uur.

Grenswachters RBC 0-1 (0-1)
0-1 Mo el Moussaoui

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen, Gino Pieter, Roy van Oeveren; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd (c), Redouan el Allaoui (Sebastian Verhulst); Mike Alderson, Mo el Moussaoui en Andrej Numanovic (Siebe Pal).

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys Noordhoek 1-1
METO ODIO 1-1
Nieuw Borgvliet DIOZ 1-1
NSV WVV67 0-1
SC Gastel SVC 2-2
HSC28 Steenbergen 2-3

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd