Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Zeperd voor RBC in Nispen

Gepost door:Remy // 2015-03-08 00:00:00 // 2951 keer bekeken

RBC lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor de nacompetitie. Na een 1-0 nederlaag tegen NSV hebben de Roosendalers zeven verliespunten meer dan koploper Steenbergen, dat een ruime overwinning boekte op WVV. 

Het was even puzzelen voor trainer Erwin van der Woerdt. Skender Memisi en Roy van Oeveren ontbraken vanwege een schorsing, Jordy van Dongen en Remko van der Kruyssen hadden schoolverplichtingen en Lars de Voogd en Mo Boulahyan waren wegens blessures niet inzetbaar. De 16-jarige Giovanni Verduijn, die tegen SC Gastel sterk inviel, mocht als linkeraanvaller starten. Daarnaast bestond het middenveld noodgedwongen louter uit aanvallend ingestelde spelers.

In een heerlijk zonnetje kwamen beide ploegen maar moeizaam op gang. Bij RBC ging de bal in een te laag tempo van voet tot voet en NSV was al blij als het op het hobbelige veld de bal af en toe een ros naar voren kon geven. Pas na ruim een kwartier kreeg RBC de eerste kansjes, die ontstonden uit standaardsituaties. En dan uit afvallende ballen uit die standaardsituaties, want door de lucht konden de Roosendalers niet opboksen tegen de Nispense reuzen. Gelegenheidsaanvoerder Gino Pieter knalde de bal bij zon moment net naast.

Al vroeg werden de persoonlijke problemen aan RBC-zijde verergerd, toen linksback Nicky Vromans geblesseerd van het veld moest. Zakaria ben Slimane was zijn vervanger. Na die wissel had RBC wel een echte vrijetrappenspecialist binnen de lijnen. Ben Slimane mocht n keer aanleggen, maar draaide de bal net over het doel.

Aan de overkant kwam NSV er plots snel uit, terwijl het centrum van RBC volledig open lag. Doelman Thierry Aarts kwam zijn doel uit, maar ging snel naar de grond en werd eenvoudig uitgekapt, waarop de 1-0 werd ingetikt. Het was zowaar de derde wedstrijd op rij waarin de Roosendalers een tegendoelpunt incasseerden en het beloofde wederom een lastige pot te worden. Temeer omdat RBC zelf amper iets wist te creren. Een afstandsschot van Danny Mathijssen hobbelde langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust verving Van der Woerdt Klijn door de 16-jarige Sebastian Verhulst, die daarmee na Verduijn de tweede jeugdspeler werd die zijn debuut mocht maken in het eerste elftal. Het tempo ging omhoog bij RBC en gedurende een korte periode werd er goed gevoetbald. NSV werd onder druk gehouden en er kwamen voorzetten vanaf de zijkanten. De thuisploeg bleef echter op de been en de echte overtuiging ontbrak daarna bij RBC. 

Met Siebe Pal kwam er vervolgens nog een debutant binnen de lijnen. De 15-jarige aanvaller, die terugkeerde na een kortstondig uitstapje bij Brabant United, verving Verduijn. De drie jongelingen lieten vandaag zien voetballend moeiteloos mee te kunnen. Ze schuwden de duels niet, maar kwamen soms nog wel wat tekort op het fysieke vlak, uitgerekend het sterke punt van NSV.

Het laatste kwartier moest RBC verder in ondertal. Ben Slimane raakte dusdanig geblesseerd dat hij niet verder kon, terwijl Van der Woerdt al door zijn wisselmogelijkheden heen was. Redouan el Allaoui vulde vervolgens de positie van opkomende linksback in, maar desondanks vielen er een aantal behoorlijke gaten in de RBC-defensie, waarbij de thuisploeg kansen kreeg om 2-0 te maken. Eenmaal werd echter naast geschoten, terwijl ook Aarts een keer in de weg lag. 

In de absolute slotfase drong RBC nog iets aan, maar zelfs een gelijkspel zat er niet in vandaag. Andrej Numanovic kopte uit een standaardsituatie op de lat en in de rebound verdween een omhaal van Mike Alderson over het doel. 

NSV RBC 1-0 (1-0)

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Danny Mathijssen, Nicky Vromans (Zakaria ben Slimane); Redouan el Allaoui, Mitch Klijn (Sebastian Verhulst), Mo el Moussaoui; Mike Alderson, Andrej Numanovic en Giovanni Verduijn (Siebe Pal).

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys HSC28 1-3
METO Nieuw Borgvliet 3-1
SC Gastel DIOZ 5-0
WVV67 Steenbergen 0-5
ODIO SVC 3-1
Grenswachters Noordhoek 1-2

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd