Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC trekt aan het langste eind tegen Gastel

Gepost door:Remy // 2015-02-28 00:00:00 // 2801 keer bekeken

RBC heeft zich goed hersteld van het zure puntverlies tegen WVV. De topper tegen SC Gastel eindigde zaterdagavond in een 2-1 overwinning.

Ten opzichte van de startopstelling van vorige week had trainer Erwin van der Woerdt drie wijzigingen toegepast. De backs Zakaria ben Slimane en Jordy van Dongen begonnen op de bank, evenals Mitch Klijn. Roy van Oeveren keerde terug van een schorsing en ook Remko van der Kruyssen en Redouan el Allaoui verschenen weer aan de aftrap.

Vlak voor die aftrap stond er nog een flinke rij supporters voor de toegangspoort van het Herstaco stadion. Eerdere zaterdagavondwedstrijden hadden al behoorlijk wat volk naar de Borchwerf getrokken, maar nu was de belangstelling extra groot. Dat de eerdere confrontatie met Gastel een spectaculaire 2-4 overwinning opleverde heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

Destijds kwam RBC al na een paar minuten op voorsprong dankzij een doeltreffende uithaal van Anouar el Khassim. Ook nu kenden de Roosendalers een flitsende start. Het duel was nog geen vijf minuten oud toen de 1-0 al op het scorebord stond. Mike Alderson kopte raak uit een hoekschop en scoorde zo zijn tiende competitiedoelpunt.

Het overwicht van RBC hield nog even aan, maar daarna lieten ook de bezoekers zich zien. Wederom bleek Gastel met afstand de best voetballende tegenstander in de competitie. De bezoekers creerden enkele behoorlijke kansen, maar RBC bleef op de been. Tot de 25e minuut, toen El Allaoui de bal inleverde op het middenveld. Bram Vermunt begon aan een solo, waarbij de Roosendaalse defensie genoeg mogelijkheden had om in te grijpen, maar dit gebeurde onvoldoende. Keeper Thierry Aarts werd kansloos gelaten.

Gastel koppelde zijn voetballende kwaliteiten wederom aan een flinke dosis inzet, waarbij op het randje van het toelaatbare werd gespeeld. Het kwam de gasten al vrij snel op een drietal gele kaarten te staan en de nodige vrije trappen tegen. Uit n van deze vrije trappen schoot Lars de Voogd rakelings naast. Aan RBC-zijde werd Van Oeveren op de bon geslingerd.

Na de rust nam RBC het heft terug in handen. Met veelvuldig opkomende backs werd veel gevaar gesticht, maar de kansen werden niet benut. Zo kwam Alderson een teenlengte tekort om een voorzet van Pieter binnen te werken. Aan de andere kant bleef het wel oppassen, want Gastel was snel in de omschakeling. Zo stonden de bezoekers na een slippertje van Pieter ineens met drie tegen twee, maar zij speelden die situatie niet goed uit. Twee andere goede kansen werden hoog over geschoten door de Gastelnaren.

Met nog een minuut of twintig op de klok bracht Van der Woerdt Mitch Klijn voor Andrej Numanovic en ging Mo el Moussaoui in de punt van de aanval spelen. De sterke dribbelaar kreeg even later een vrije trap mee, toen hij omsingeld werd door drie tegenstanders die er niet in slaagden hem op reglementaire wijze van de bal te krijgen. De vrije trap die volgde kwam bij de tweede paal terecht bij Pieter, die tegendraads inkopte: 2-1.

El Moussaoui moest kort daarna gehavend naar de kant en werd vervangen door U17-speler Giovanni Verduijn. De 16-jarige deinsde niet terug voor de duels en zorgde er met zijn snelheid voor dat Gastel alert moest blijven op uitbraken van RBC. De bezoekers probeerden er nog een slotoffensief uit te persen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Voor Gastel betekende het alweer de derde nederlaag op rij. RBC heeft nu een voorsprong op de Gastelnaren van negen punten, al hebben de oranje-witten wel een duel meer gespeeld. De marge met Steenbergen bedraagt twee punten, maar zij hebben nog twee duels tegoed. Het begint er dus steeds meer op te lijken dat de race om het kampioenschap uiteindelijk tussen Steenbergen en RBC zal gaan.

RBC - SC Gastel 2-1 (1-1)
1-0 Mike Alderson
1-1
2-1 Gino Pieter

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd (c) (Jordy van Dongen), Mo el Moussaoui (Giovanni Verduijn); Mike Alderson, Andrej Numanovic (Mitch Klijn) en Redouan el Allaoui.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd