Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC laat dure punten liggen tegen WVV

Gepost door:Remy // 2015-02-22 00:00:00 // 2998 keer bekeken

In Woensdrecht heeft RBC tegen hekkensluiter WVV67 teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld. Na een vroege voorsprong voor de thuisploeg trok Numanovic aan het einde van de eerste helft de score gelijk. In het tweede bedrijf hield WVV op miraculeuze wijze stand.

Door het ontbreken van de geschorste Roy van Oeveren en de geblesseerde Mike Schalk startte RBC met Zakaria ben Slimane op rechtsback en Jordy van Dongen linksachter. Gino Pieter en Nicky Vromans vormden het centrum van de verdediging. De Roosendalers startten sterk en zetten WVV direct flink onder druk. Een schot van aanvoerder Lars de Voogd ging net naast.

Uit het niets kwam WVV op voorsprong. Een Woensdrechtse aanvaller brak door, omspeelde de uitgekomen Thierry Aarts en schoot raak. De thuisploeg speelde ook voor de goal al met veel man achter de bal, dus in die zin veranderde er weinig. Wel begon de doelman al flink tijd te rekken en leek RBC toch even van slag. De snelheid en frivoliteit van de openingsfase waren verdwenen. 

De wedstrijd kabbelde voort en kleine kansjes waren niet aan Andrej Numanovic en Mike Alderson besteed. Hoekschoppen en vrije trappen werden veelal eenvoudig uit de lucht geplukt door de Woensdrechtse doelman. Tot een moment een aantal minuten voor rust, toen Numanovic met een boogje raak kopte uit een standaardsituatie. Meteen daarna kreeg RBC nog kans op de voorsprong, maar een geweldig schot van De Voogd werd uit de kruising geranseld.

In de rust haalde trainer Erwin van der Woerdt Mitch Klijn eruit ten faveure van Remko van der Kruyssen. De meeste aanvallen gingen echter over de linkerflank, vooral nadat Redouan el Allaoui erin was gekomen voor Van Dongen. Na die wissel zakte Danny Mathijssen een linie en werd Vromans op de linksbackpositie geposteerd, al was hij voornamelijk links voorin te vinden.

Onder impulsen van de uitstekend spelende Mo el Moussaoui zette RBC alles op alles om de overwinning binnen te halen. De Roosendalers kwamen vaak gevaarlijk door, maar telkens zat er wel een Woensdrechts been tussen. Als dat niet het geval was, was de afronding ondermaats of stond de doelman van WVV in de weg. De keeper, niet dezelfde als de uitblinkende goalie van de thuiswedstrijd tegen WVV, verrichtte enkele knappe reddingen. Onder meer Van der Kruyssen en Alderson vonden de doelman op hun weg, terwijl ook een snoeihard schot van El Moussaoui uit het doel werd gehouden. De bal wilde er niet in, tot grote ontzetting van de RBCers. Kampioenschap verspeeld!, zo uitte trainer Van der Woerdt zijn frustratie direct na het laatste fluitsignaal.

WVV67 RBC 1-1 (1-1)
1-0
1-1 Andrej Numanovic

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Zakaria ben Slimane, Gino Pieter, Nicky Vromans, Jordy van Dongen (Redouan el Allaoui); Lars de Voogd (c), Danny Mathijssen, Mo el Moussaoui; Mitch Klijn (Remko van der Kruyssen), Andrej Numanovic en Mike Alderson. 

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys SVC 3-1
METO DIOZ 0-3
NSV Nieuw Borgvliet 3-1
SC Gastel ODIO 1-2
Grenswachters Steenbergen 1-2
HSC28 Noordhoek 1-4

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd