Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC langs WHS

Gepost door:ForzaRbc // 2015-02-13 00:00:00 // 2890 keer bekeken

RBC heeft vanavond het oefenduel met WHS winnend afgesloten. Op bezoek bij de club uit Sint Annaland werd er door de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt met 2-4 gewonnen.

Bij RBC ontbraken enkele basiskrachten. Zo bleef Thierry Aarts aan de kant vanwege een kuitblessure en waren topscorer Mike Alderson, linksback Nicky Vromans en spits Andrej Numanovic in het geheel niet aanwezig. Wessel Sloof verdedigde het gehele duel het doel. Naast Sloof begon aan de aftrap nog een speler van RBC U17. Yeidi Muurmans maakte zijn onofficile debuut. Hij speelde echter onopvallend. Mohamed el Moussaoui begon in de punt.

De Voogd bracht RBC al snel op voorsprong toen hij drie spelers wist uit te kappen en raak schoot. WHS was vooral gevaarlijk via de rechterkant, waar Jordy van Dongen het erg moelijk had met de rechtsbuiten van de thuisspelende ploeg. Een van die keren werd dat RBC fataal, toen Van Dongen werd uitgekapt en de meegelopen spits van de WHS Sloof kansloos liet.

Erg lang kon de thuisploeg niet van de gelijkmaker genieten, want vlak daarna wist RBC alweer op voorsprong te komen. Remko van der Kruyssen wist via de rechterkant de meegelopen De Voogd te bereiken die zijn tweede van de avond wist te maken, 1-2.

In de tweede helft waren er weer een aantal mutaties bij RBC. Danny Mathijssen, Roy van Oeveren en Muurmans verlieten het veld. Redouan el Allaoui, Skender Memisi en Mike Schalk namen hun posities in. 

Net na rust voerde RBC het tempo flink op. Mitch Klijn wist met een prachtige pass El Allaoui aan de linkerkant weg te sturen, maar hij zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Uit een corner van RBC was het echter wel raak. Via een aantal schijven kwam de bal bij Gino Pieter terecht, die een tegenstander uitkapte en via de korte hoek de keeper verschalkte, 1-3.

Na een kwartier liet RBC de teugels wat vieren en uit een van de spaarzame aanvallen van WHS werd het 2-3. Mohamed el Moussaoui bracht aan alle onzekerheid echter een einde. De keeper van de Zeeuwse ploeg wist in de eerste helft El Moussaoui nog te verslaan, toen hij alleen op de goalie afging. Vlak voor het einde wist Memisi El Moussaoui alleen voor de doelman te zetten en RBCs nummer zeven rondde nu wel af, 2-4.

WHS RBC 2-4 (1-2)
0-1 De Voogd
1-1
1-2 De Voogd
1-3 Pieter
2-3
2-4 El Moussaoui

Opstelling RBC: Sloof; Ben Slimane (Van Oeveren), Pieter, Van Oeveren (Schalk), Van Dongen; Mathijssen (Memisi), De Voogd (c), Klijn (Muurmans); Van der Kruyssen, El Moussaoui, Muurmans (El Allaoui)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd