Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Sprankelend RBC heeft geen enkele moeite met HSC

Gepost door:Remy // 2015-02-09 00:00:00 // 2826 keer bekeken

RBC heeft zondagmiddag de koppositie heroverd in de vierde klasse B. De Roosendalers wonnen in eigen huis overtuigend met 4-0 van HSC28 en zagen de wedstrijden van de directe concurrenten afgelast worden. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt heeft nu n punt voorsprong op Steenbergen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. 

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de spits van HSC kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn club op voorsprong te schieten. Zijn poging ging echter net langs de voor RBC goede kant van de paal en het zou meteen ook het meest gevaarlijke moment voor het doel van Thierry Aarts blijken. Daarna was het een en al RBC dat de klok sloeg. De thuisploeg speelde fris en reeg de kansen aaneen. Kopballen van Mike Alderson en Andrej Numanovic gingen over het doel, Gino Pieter zag een snoeihard schot net over zeilen en ook de lat stond een RBC-treffer in de weg. Het aantal afgedwongen hoekschoppen was al snel niet meer op de vingers van n hand te tellen, maar RBC vergat vooralsnog zichzelf te belonen.

HSC gokte volledig op de snelheid van hun nummer negen. Die lag echter voornamelijk op de grond, waardoor de verzorger uit Heerle overuren draaide. De keren dat de spits er wel goed door leek te komen werd het gevaar ogenschijnlijk eenvoudig onschadelijk gemaakt door Pieter en Aarts. Bij RBC hield de aanvalsdrang aan, maar telkens als iemand de diepte in werd gestuurd werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Dat een aantal van de vlagsignalen bijzonder twijfelachtig waren, was blijkbaar ook de scheidsrechter niet ontgaan. Toen vier minuten voor rust Remko van der Kruyssen over de rechterflank werd gelanceerd, negeerde de arbiter de grensrechter van de gasten, tot grote woede van de coach van HSC. Van der Kruyssen mocht dus door en uitgerekend uit deze aanval scoorde RBC de dikverdiende 1-0. RBCs nummer acht gaf een afgemeten voorzet die door Mike Alderson simpel kon worden binnengelopen.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. RBC combineerde vlotjes, HSC beperkte zich tot tegenhouden. Hoewel de tegenstand zeer mager was, deed het goed om te zien dat RBC er nu wel in slaagde om tegen een overmacht aan verdedigers een behoorlijk aantal knap uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. 

Bij de 2-0 waren de aangever en maker gelijk aan die bij de openingstreffer. Van der Kruyssen ging op snelheid zijn tegenstander voorbij en zag dat alleen Alderson de aansluiting had kunnen maken. De voorzet was echter perfect op maat en werd door Alderson in n keer op de schoen genomen, waarmee de HSC-doelman volledig kansloos werd gelaten. Even later kon Van der Kruyssen zijn sterke partij bezegelen met een doelpunt. Een verdediger van de bezoekers maakte hands in het strafschopgebied, waarop Van der Kruyssen de toegekende penalty feilloos benutte. 

De thuisploeg rook dat er meer mogelijk was en ging onverminderd door. Mo el Moussaoui gooide een aantal keer de trukendoos open en maakte een fraaie actie af met een doeltreffend schot: 4-0. De paal stond vervolgens een tweede goal van zijn voet in de weg. 

RBC HSC28 4-0 (1-0)
1-0 Mike Alderson
2-0 Mike Alderson
3-0 Remko van der Kruyssen (strafschop)
4-0 Mo el Moussaoui

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Jordy van Dongen); Lars de Voogd (c), Danny Mathijssen (Redouan el Allaoui), Mo el Moussaoui; Remko van der Kruyssen, Andrej Numanovic (Mitch Klijn) en Mike Alderson. 

Overige uitslagen:
SVC NSV 1-3
Noordhoek Nieuw Borgvliet 3-1
DIOZ Lepelstraatse Boys 0-0
Steenbergen METO afgelast
WVV67 SC Gastel afgelast
ODIO Grenswachters afgelast

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd