Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Kruisland te sterk voor RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-02-01 00:00:00 // 2833 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een nederlaag geleden in het oefenduel met SC Kruisland. De club uit de Derde Klasse A was uiteindelijk met 2-5 te sterk.

In de basisopstelling ontbraken enkele belangrijke krachten. Zo was aanvoerder Lars de Voogd er niet bij en speelde ook Nicky Vromans niet. Doelman Thierry Aarts begon geblesseerd aan het duel en werd in de rust vervangen door RBC U17-goalie Wessel Sloof. Skender Memisi begon het duel vanaf de bank. 

De thuisploeg begon goed aan het duel. Al snel kreeg Redouan el Allaoui een grote kans op de openingstreffer toen hij aan de linkerkant doorbrak, maar zijn schot in de korte hoek belandde in het zijnet. 

Na de eerste aanvallen van RBC stond het binnen een mum van tijd 0-3 voor de bezoekers. Bij alle drie de goals zagen de backs van de Roosendalers er niet goed uit. Bij de eerste treffer liet Jordy van Dongen zich te gemakkelijk aan de kant zetten en de voorzet bereikte de spits die doelman Aarts kansloos liet. Niet veel later brak diezelfde buitenspeler weer door, kapte Van Dongen uit en schoot in de korte hoek raak. 

Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten en nu werd aan de rechterkant Mike Schalk makkelijk uitgekapt. Een meegelopen speler van Kruisland werd op maat bediend rond de penaltystip, die simpel de derde treffer van de bezoekers binnenschoot. Het leek er na 25 minuten zelfs op dat er een enorme slachting zou plaats gaan vinden, want niet veel later werd de lat geraakt en kon Aarts de rebound over het doel tikken en vlak daarna wist hij een schot uit de tweede lijn met een safe uit het doel te houden.

Na deze fase stabiliseerde het duel weer en wist Mohamed el Moussaoui Andrej Numanovic alleen voor de keeper te zetten die via de binnenkant van de paal de stand op 1-3 bracht. Vlak voor rust leek het ook 2-3 te worden toen El Moussaoui een schietkans kreeg, maar die zeilde over.

In de tweede helft had RBC snel de aansluitingstreffer te pakken. Een verdediger van Kruisland wachtte te lang, waardoor Numanovic de hoge bal kon meepikken. De spits werd neergelegd, en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Numanovic ging zelf achter de bal staan en schoot raak.

Daarna was het RBC dat steeds beter werd en een kwartier voor tijd hing de 3-3 in de lucht. Eerst kwam El Moussaoui alleen voor het doel, maar zijn inzet werd door de doelman van Kruisland gekraakt. Niet veel later kreeg RBC via Numanovic een herkansing, toen El Moussaoui hem vrij voor de doelman wist te zetten. De spits schrok blijkbaar van de ruimte, want het lobje werd simpel gepakt.

Daarvoor was er tumult ontstaan toen Danny Mathijssen werd neergelegd door een speler van Kruisland. Het was een wraakactie van een jaar geleden, toen Mathijssen een overtreding op diezelfde speler maakte in zijn tijd bij Cluzona. De speler van kruisland lag er driekwart jaar uit en beging nu een zware charge op de middenvelder. De scheidsrechter leek na een woordenwisseling zelfs de wedstrijd te staken, maar beide spelers werden vervangen. Voor Mathijssen kwam Skender Memisi in het veld.

In de slotfase  kwam SC Kruisland nog op 2-4, toen een lob van de achterlijn gepromoveerd werd tot doelpunt. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en in de slotseconden werd het ook nog 2-5.

RBC - SC Kruisland 2-5 (1-3)
0-1
0-2
0-3
1-3 Numanovic
2-3 Numanovic (strafschop)
2-4
2-5

opstelling RBC: Aarts (Sloof); Schalk, Pieter, Van Oeveren, Van Dongen; Mathijssen (Memisi), Van der Kruyssen, El Moussaoui; Alderson (Klijn), Numanovic, El Allaoui (Alderson)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd