Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft geen problemen met Lepelstraatse Boys

Gepost door:ForzaRbc // 2015-01-25 00:00:00 // 3000 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een vrij eenvoudige overwinning geboekt in het thuisduel tegen Lepelstraatse Boys. In het eigen Herstaco Stadion werd met 3-0.

RBC begon in een opvallende opstelling. Mike Alderson kon niet spelen vanwege ziekte en Mohamed el Moussaoui, die te laat was, begon vanaf de bank. Nicky Vromans werd als linksbuiten geposteerd en Remko van der Kruyssen aan de rechterkant. Danny Mathijssen schoof door naar het middenveld.


De thuisploeg begon zwak aan het duel. Kansen waren er nauwelijks en RBC kwam via de individuele kwaliteit van aanvoerder Lars de Voogd op voorsprong. Met een slimme beweging speelde hij twee tegenstanders uit en wist Andrej Numanovic in stelling te brengen die de 1-0 binnenschoof.

Vlak daarna was het ook 2-0. Weer was Numanovic de doelpuntenmaker. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant kon de aanvaller in vrijstaande positie diagonaal binnen knikken.

Vlak voor rust leek RBC op 3-0 te komen toen de opgestoomde Gino Pieter een enorme pegel afvuurde van ruim dertig meter. De fysiek sterke verdediger zag zijn schot via de binnenkant van de paal uit de kruising gaan.

In de tweede helft kon de bezoekende ploeg het niet meer bijbenen. Pieter was nogmaals dicht bij een treffer, maar de doorgebroken verdediger vond de doelman op zijn weg. Redouan el Allaoui was eveneens dicht bij een treffer, maar ook ditmaal was de keeper een sta in de weg. Van der Kruyssen had meer geluk. Een zwak schot van Roy van Oeveren kwam bij de tweede paal terecht bij de middenvelder die zijn zesde van het seizoen aantekende.

Zoals verwacht maakte Mitch Klijn zijn rentree in een officieel duel. Hij kwam ook tot scoren, maar deed dit in buitenspelpositie. In de slotfase leek Nicky Vromans de vierde van de middag alsnog te maken, maar na het uitspelen van vijf tegenstanders kwam zijn lob op de bovenkant van de lat terecht.

Door de overwinning van Grenswachters op SC Gastel stijgt de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt naar de tweede plek. RBC staat nog wel tweede in de tweede periode. Grenswachters bezet de eerste plek. Beide hebben hetzelfde doelsaldo, maar de ploeg uit Putte heeft meer doelpunten voor gemaakt. Bij een overwinning volgende week kan RBC die week erop tegen HSC'28 periodekampioen worden.

RBC - Lepelstraatse Boys 3-0 (2-0)
1-0 Numanovic
2-0 Numanovic
3-0 Van der Kruyssen

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Van Oeveren, Van Dongen (El Moussaoui); Mathijssen (Klijn), De Voogd (c), El Allaoui; Van der Kruyssen, Numanovic (Ben Slimane), Vromans

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd