Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Numanovic schenkt RBC winst in blessuretijd

Gepost door:ForzaRbc // 2014-12-14 00:00:00 // 3008 keer bekeken

RBC is vandaag aan puntverlies ontsnapt. Voor de vierde keer dit seizoen stond de zo gehate 0-0 op het scorebord na negentig minuten. Andrej Numanovic wist in de slotseconden van de blessuretijd echter alsnog de drie punten voor RBC mee te nemen met een prachtige treffer.

RBC begon goed aan het duel en stichtte via Redouan el Allaoui aan de linkerkant veel gevaar, al waren uitgespeelde aanvallen schaars. Voorzetten kwamen niet aan of werden achter inlopende medespelers gegeven. Aan de andere kant was het oppassen voor counters van Noordhoek, maar meestal waren dit afzwaaiers.

Mohamed el Moussaoui was dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet met een sliding tegen de doelman aan gaan. Even later werd El Moussaoui weer knap vrijgespeeld, maar in plaats van te schieten probeerde hij Numanovic nog te bereiken. De keeper van Noordhoek kon tussen beide inkomen en de bal vangen.

Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan toen El Moussaoui zijn woede richtte richting de aanhang van Noordhoek die hem regelmatig met racistische leuzen begroette. Ook de hoofdtrainer van Noordhoek deed een duit in het zakje. Skender Memisi bedaarde de zichtbaar aangeslagen en woedende aanvaller na het rustsignaal.

In de tweede helft wist RBC weer weinig uitgespeelde kansen te creren. Gino Pieter zag een vrije trap uit de hoek getikt worden, Lars de Voogd zag een inzet uit de tweede lijn over het doel heen gaan en Roy van Oeveren schoot in kansrijke positie in een scrimmage zijn inzet op een tegenstander. Aan de andere kant kwam RBC goed weg toen doelman Thierry Aarts de fout in ging door de bal los te laten. Het leverde echter geen treffer op.

In de slotseconden kwam de bevrijdende treffer alsnog op het bord. Remko van der Kruyssen wist met een boogbal zijn directe tegenstander uit te spelen en zette laag voor. Numanovic, die dankbaar gebruik maakte van zijn bewaker, viel tegen de centrumverdediger aan en schoot prachtig de 0-1 tegen de touwen. Vlak na de aftrap floot de leidende arbiter af.

Noordhoek - RBC 0-1 (0-0)
0-1 Numanovic

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Moussaoui; Alderson (Verduijn), Numanovic, El Allaoui (Vromans).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd