Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verzuimt aan klantenbinding te doen

Gepost door:Remy // 2014-12-07 00:00:00 // 2893 keer bekeken

Voor de tweede week op rij heeft RBC dure punten laten liggen. Thuis tegen DIOZ bleef de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt steken op 1-1.

De avondwedstrijd had wederom de nodige extra supporters naar het Herstaco Stadion gelokt. Zij zagen de thuisploeg starten met Andrej Numanovic, die de geblesseerde Mo Boulahyan verving, in de spits. Daarnaast was op het middenveld een basisplaats ingeruimd voor Zakaria ben Slimane.

De eerste tien minuten waren veelbelovend. RBC dicteerde het spel en zette veel druk, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het waren dan ook de bezoekers die voor het eerst cht gevaarlijk werden, toen met een lange bal van achteruit de spits van DIOZ alleen voor Thierry Aarts werd gezet. De doelman van RBC greep echter goed in.

Het had een eyeopener moeten zijn, maar aan het spelbeeld veranderde weinig. Inzet kon de oranje-witten opnieuw niet ontzegd worden, maar er ging te veel mis en de bal ging niet snel genoeg van voet tot voet om het de bezoekers lastig te maken. Zo lag er in aanvallend opzicht met name in de eerste helft veel ruimte aan de linkerkant. De normaal gesproken soevereine Nicky Vromans had echter niet zijn beste dag en hoewel Danny Mathijssen met enkele schitterende passes linksvoor Mo el Moussaoui wist te bereiken, leverde dat geen doelrijpe kansen op. Vaak was er amper aansluiting voor het doel en zodra er wel RBCers voor de goal opdoken ontbrak het aan een goede voorzet. Schoten van Lars de Voogd en Remko van der Kruyssen zeilden over en de keeper van DIOZ werd nauwelijks op de proef gesteld. Aan de andere kant moest Aarts wel attent blijven als de bezoekers weer eens een bal naar voren rosten. Bij rust was het teleurstellend 0-0.

Binnen tien minuten in de tweede helft kwam RBC echter op 1-0. Een hoge bal vanaf de rechterflank werd gekopt door Mike Alderson en viel pardoes binnen bij de verre paal. Daarmee leek de ban gebroken voor RBC. DIOZ moest nu immers komen wilde het een resultaat weghalen in Roosendaal en daarmee zou er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg. Dat scenario kon echter al snel in de prullenbak. Slechts drie minuten na de openingstreffer trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Slooters knalde de bal schitterend voorbij Aarts in de kruising.

RBC ging daarna weer op zoek naar de voorsprong, maar maakte daar nimmer echt aanspraak op. Zoals eigenlijk elke wedstrijd waren de Roosendalers voetballend (verreweg) de betere partij, maar rond het zestienmetergebied stokte het. Langzaamaan begint de trouwe RBC-supporter zich af te vragen wie de bal er in hemelsnaam in moet schieten. Zeker zo zorgwekkend is het feit dat de oranje-witten berhaupt amper kansen meer creren en dat het algemene spelpeil van week tot week achteruitgaat in plaats van dat er een stijgende lijn zichtbaar is. Na de fantastische en zeer overtuigende overwinning op SC Gastel boekte RBC drie ruime, maar enigszins plichtmatige overwinningen, maar verspeelde het evenzoveel keer twee punten. Een pijnlijke conclusie voor een ploeg met titelaspiraties.

Het duel tegen DIOZ gaat wel de boeken in als de eerste competitiewedstrijd waarin een jeugdexponent van RBC zijn opwachting maakte. Vijf minuten voor tijd kwam de 16-jarige B1-speler Giovanni Verduijn, die eerder in een oefenduel al minuten had gemaakt, binnen de lijnen. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Aanstaande dinsdag oefent RBC in en tegen Dinteloord (20.00 uur), waarna volgend weekend de eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Noordhoek. Daarna kunnen de Roosendalers zich opladen voor de tweede seizoenshelft, waarin zij zullen moeten proberen het sprankelende spel van de zomermaanden terug te vinden. 

RBC-DIOZ 1-1 (0-0)
1-0 Mike Alderson
1-1

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Zakaria ben Slimane (Redouan el Allaoui), Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen; Mike Alderson (Giovanni Verduijn), Andrej Numanovic en Mo el Moussaoui. 

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd