Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC moet genoegen nemen met een gelijkspel

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-30 00:00:00 // 2866 keer bekeken

RBC is het vandaag niet gelukt om alleen koploper te worden in de Vierde Klasse B. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Steenbergen. Door de overwinning van SC Gastel nemen zij de koppositie weer over van RBC. De club uit Gastel heeft nu n punt meer.

Steenbergen begon als medekoploper aan het duel, maar liet tegen RBC net zoveel zien als de gemiddelde Vierdeklasser. De thuisploeg stond met acht man in twee linies kort op elkaar opgesteld in de verdediging en bij balbezit werd de bal in een lik naar voren geschoten in de hoop dat de aanvallers er wat mee konden.

Bij RBC ontbrak topscorer Mike Alderson, die wegens ziekte verstek moest laten gaan. Na een half uur moest Mohamed Boulahyan het ook voor gezien houden. Hij werd toen vervangen door Andrej Numanovic. De spits, die bekend staat om het jagende werk en het winnen van veel duels, leek vanaf het beginsignaal al te kampen met een blessure. "Ik heb last van mijn knie, maar ik weet niet of het ernstig is," zo liet hij na afloop weten.

Op het erbarmelijk slechte veld trok RBC meteen ten aanval. De thuisploeg werd naar achteren gedrukt, maar dat leverde geen noemenswaardige kansen op. Aan de andere kant kreeg Steenbergen wel drie kansen uit counters, waar de verdediging van RBC er niet bovenop zat. RBC kreeg een kans via Redouan el Allaoui, maar zijn kopbal ging over. RBC had in het tweede gedeelte van de eerste helft op voorsprong kunnen komen, maar twee maal stond een speler van Steenbergen in de weg om de bal van de lijn te halen. 

In het tweede bedrijf kwam RBC steeds slechter voor de dag. De passing was slecht, combinaties liepen niet of er werd een te moeilijke oplossing gezocht. Aangezien Steenbergen niet beter kon, profiteerde zij niet van het dalende niveau van de ploeg van Van der Woerdt. RBC kreeg nog n uitgespeelde mogelijkheid toen El Allaoui aan de linkerkant werd weggestuurd en de meegelopen Roy van Oeveren probeerde te bedienen, die een leeg goal voor zich had. De voorzet van El Allaoui was echter veel te zacht, waardoor de doelman kon ingrijpen. Steenbergen kreeg geen kansen meer in de tweede helft.

Steenbergen - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Van Oeveren, Vromans; Mathijssen, De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Moussaoui, Boulahyan (Numanovic), El Allaoui

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd