Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC gaat pas in tweede helft voetballen en verliest van Dubbeldam

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-16 00:00:00 // 3002 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een duidelijke nederlaag geleden en is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dubbeldam won met 1-4. Daarnaast werd het duel ontsierd door een rode kaart van Skender Memisi, die een kopstoot beweging maakte naar de scheidsrechter. 

Het elftal van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt begon met Andrej Numanovic in de spits, die al snel in de eerste helft vervangen moest worden vanwege een blessure. Memisi begon als rechtsback, Gino Pieter en Danny Mathijssen vormden het centrum en Roy van Oeveren werd als linksback geposteerd. 

RBC had het de gehele eerste helft moeilijk en werd aan alle kanten voorbij gelopen. De oranje-witten konden nog geen drie combinaties maken, en konden maar niet onder de druk uitkomen van Dubbeldam. Met veel voetballend vermogen, kracht, positiespel en slim lopen werd RBC helemaal ondersteboven gespeeld. Vooral op het middenveld werd de slag verloren.

De ploeg van Van der Woerdt kreeg echter wel de kans om de score te openen. In een van de spaarzame momenten maakte Mohamed el Moussaoui zich met een prachtige beweging vrij van twee tegenstanders, maar zag zijn schot uit de goal geranseld worden.

Dubbeldam, dat nog geen echte kansen had gecreerd, kwam binnen n minuut op 0-2. Eerst werd een verdwaalde voorzet gepromoveerd tot goal en vlak na de aftrap werd Arthur van den Broek in de korte hoek verschalkt. Niet veel later lag ook de 0-3 erin, toen een vrije trap via de onderkant van de lat in de kruising belandde. Er leek een grote afstraffing op de loer te liggen, aangezien RBC totaal geen antwoord had op het spel van Dubbeldam.

In de rust werd het een en ander omgezet. Boulahyan was in de eerste helft al in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Numanovic en aan het begin van de tweede helft werd Remko van der Kruyssen vervangen door Nicky Vromans. Mathijssen ging op het middenveld spelen. 

RBC kreeg binnen de kortste keren twee enorme kansen. Eerst kopte Mike Alderson van dichtbij tegen een tegenstander aan, die op de doellijn stond. "Ik kopte tegen zijn arm, die hij omhoog hield, maar de scheidsrechter vertelde dat het van zo dichtbij was dat hij zijn arm niet meer naar beneden kon halen," zo vertelde Alderson na afloop. Een corner volgde die niets opleverde. Niet veel later kopte Boulahyan een corner bijna binnen, maar hij zag zijn achterwaartse kopbal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. 

De oranje-witten gingen door, en drukten Dubbeldam steeds verder naar achteren. Boulahyan werd vrij voor de keeper gezet en bracht de 1-3 op het bord. RBC bleef druk houden, maar Dubbeldam bracht nog meer lengte in de achterste linie in het elftal, waardoor voorzetten vanaf de zijkant steeds minder zin hadden. 

Vlak voor tijd werd het nog wel 1-4, nadat aanvallers van Dubbeldam ontsnapt waren aan de achterhoede van RBC en Van den Broek kansloos lieten. In de blessuretijd ging het bij de Roosendalers echter helemaal mis. Memisi kreeg een vrije trap mee, waarna een opstootje ontstond. Memisi kwam bij de scheidsrechter, liep weg en riep hoogstwaarschijnlijk wat. Hij kreeg direct rood, waarna hij terug naar de scheids liep en een beweging met het hoofd maakte richting de leidende arbiter. De vrije trap volgde niet meer en de wedstrijd werd afgefloten. 

Niet veel later waren er twee politieagenten in het supportershome die opgebeld waren door de scheidsrechter  een normale procedure van de KNVB bij dit soort taferelen. Aangifte is er niet gedaan, omdat de scheids zelf El Moussaoui bedreigd zou hebben. Ook is de wedstrijd niet gestaakt. Zowel hoofdtrainer Erwin van der Woerdt als het RBC-bestuur wachten de uitspraak van de KNVB af, maar vermoedelijk zal er een hoge schorsing volgen. Memisi wordt niet geroyeerd door de clubleiding.

RBC - Dubbeldam 1-4 (0-3)
0-1
0-2
0-3
1-3 Boulahyan
1-4

Bijz: rode kaart Memisi

Opstelling RBC: Van den Broek; Memisi, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Van der Kruyssen (Vromans), El Allaoui; Alderson, Numanovic (Boulahyan), El Moussaoui 

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd