Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest duel met Internos

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-12 00:00:00 // 2932 keer bekeken

RBC heeft vanavond het oefenduel met Internos verloren. In het Herstaco Stadion werd het 1-2 voor de gasten uit Etten-Leur.

Bij de thuisploeg begon Jordy van Dongen als linksback en door de afwezigheid van Mike Alderson stond Andrej Numanovic als rechtsbuiten opgesteld. Daarnaast maakte vanavond ook de eerste jeugdspeler zijn debuut in een onofficile wedstrijd van het eerste elftal. Giovanni Verduijn, speler van RBC U17, mocht na de rust direct in actie komen ten faveure van spits Mohamed Boulahyan.

Het niveauverschil ten opzichte van de Vierde Klasse was meteen zichtbaar. Fouten van RBC werden in de eerste helft meteen afgestraft. Eerst werd een corner binnengelopen, en niet veel later werd een fout in de defensie afgestraft. Danny Mathijssen vroeg meerdere malen aan doelman Arthur van den Broek om te komen, maar die reageerde veel te laat. De centrumverdediger kwam met drie Internos-spelers in zijn nek in de problemen en zag na de balverovering van de tegenpartij de bal tegen de touwen gaan, 0-2.

RBC dicteerde daarnade wedstrijd, maar zag meerdere kansen stranden. Zo werd Boulahyan via de rechterkant alleen voor de doelman gezet, maar de spits zag zijn inzet via de paal uit het doel gaan. Ook Numanovic zag zijn kans tegen de paal belanden, na goed werk van Boulahyan.

In de tweede helft kwam RBC vlot op 1-2. Skender Memisi, die een geweldige partij speelde met veel loopacties en prachtige bewegingen, werd vrij voor de keeper gezet en schoot de aansluitingstreffer binnen.

RBC drukte door en de gelijkmaker zou een kwestie van tijd zijn, maar de vele kansen werden niet benut. Zo zag Mohamed el Moussaoui een geplaatst schot gekeerd worden, schoot Numanovic overde bal heen en kwam Memisi een teenlengte tekort na een goede voorzet van Verduijn.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Internos ook nog twee mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar de paal en Van den broek stonden een tegentreffer in de weg.

RBC - Internos 1-2 (0-2)
0-1
0-2
1-2 Memisi

Opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, van Oeveren, J. van Dongen (Schalk); De Voogd (c), Memisi, Van der Kruyssen (El Allaoui); Numanovic, Boulahyan (Verduijn), El Moussaoui (Van der Kruyssen)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd